Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Што е „нормално"?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mystique" data-source="post: 139593" data-attributes="member: 1302"><p>Нема такво нешто како нормално и ненормално. Кога едни брутални убици, силувачи , педофили и не знам какви не други ги ослободуваат од казна со причина дека биле ментално нестабилни што е “нормално“ во такви ситуации да направат такво убиство или друг вид на насилство, за мене не постои нормално и ненормално. Ако се наоѓам во ова општество балканско, а се наоѓам, да се биде тука ненормален е многу лесно, само треба да направам нешто надвор од границата и да посакам да бидам поинаква од другите а не како од калап излезена , е тогаш веднаш ќе бидам ненормална за остатокот од истомислениците.</p><p>Кога ќе слушнам нормално, веднаш ме асоцира да е во склоп со тоа како бара природата, и десетте божји заповеди, што потоа се сведува нормалноста како законик напишан од некого кој другите го следат или не го следат. Конфузно ми е нормалното и ненормалното. Порано било ненормално маж со маж и жена со жена, а сега е ненормално да мислиме дека тоа е ненормално, дури треба да ги поддржуваме зошто тоа е нормално..хахаха ма све е извртено.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mystique, post: 139593, member: 1302"] Нема такво нешто како нормално и ненормално. Кога едни брутални убици, силувачи , педофили и не знам какви не други ги ослободуваат од казна со причина дека биле ментално нестабилни што е “нормално“ во такви ситуации да направат такво убиство или друг вид на насилство, за мене не постои нормално и ненормално. Ако се наоѓам во ова општество балканско, а се наоѓам, да се биде тука ненормален е многу лесно, само треба да направам нешто надвор од границата и да посакам да бидам поинаква од другите а не како од калап излезена , е тогаш веднаш ќе бидам ненормална за остатокот од истомислениците. Кога ќе слушнам нормално, веднаш ме асоцира да е во склоп со тоа како бара природата, и десетте божји заповеди, што потоа се сведува нормалноста како законик напишан од некого кој другите го следат или не го следат. Конфузно ми е нормалното и ненормалното. Порано било ненормално маж со маж и жена со жена, а сега е ненормално да мислиме дека тоа е ненормално, дури треба да ги поддржуваме зошто тоа е нормално..хахаха ма све е извртено. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Што е „нормално"?
На врв
Bottom