Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Што е еволуција, а што христијанство?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="steppenwolf" data-source="post: 180557" data-attributes="member: 2228"><p><a href="http://forum.crnobelo.com/members/electra.229/">Electra</a> јас сум спремен да го прифатам креационизмот <u>ако ми понудат докази.</u> А докази нема. Како да го прифатам тогаш, на лепе очи? Додека за еволуцијата постојат огромен број на докази и затоа ја прифаќам како точна. Просто е како два плус два.</p><p></p><p>И го користам терминот креационизам наместо "теистичка гледна точка" зошто, уште еднаш, постојат многу теисти кои ја прифаќаат теоријата на еволуцијата. Креационистите си се посебна багра и не го претставуваат целото христијанство или сите теисти на светот.</p><p>Кои други кругови? Треба да слушам некој неписмен фундаменталист како збори за соживотот меѓу диносаурусите и луѓето пред неколку илјади години? Имам јас свои граници на толеранција...</p><p></p><p>Не наметнувам ништо, само кажувам дека за да негираш прост научен факт треба да си индоктриниран морон...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="steppenwolf, post: 180557, member: 2228"] [URL='http://forum.crnobelo.com/members/electra.229/']Electra[/URL] јас сум спремен да го прифатам креационизмот [U]ако ми понудат докази.[/U] А докази нема. Како да го прифатам тогаш, на лепе очи? Додека за еволуцијата постојат огромен број на докази и затоа ја прифаќам како точна. Просто е како два плус два. И го користам терминот креационизам наместо "теистичка гледна точка" зошто, уште еднаш, постојат многу теисти кои ја прифаќаат теоријата на еволуцијата. Креационистите си се посебна багра и не го претставуваат целото христијанство или сите теисти на светот. Кои други кругови? Треба да слушам некој неписмен фундаменталист како збори за соживотот меѓу диносаурусите и луѓето пред неколку илјади години? Имам јас свои граници на толеранција... Не наметнувам ништо, само кажувам дека за да негираш прост научен факт треба да си индоктриниран морон... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Што е еволуција, а што христијанство?
На врв
Bottom