Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Што ако вашите родители не ја одобруваат вашата врска?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="True_Blood" data-source="post: 22763" data-attributes="member: 310"><p>Не знам баш колку 15 годишно девојче може вистински да расудува што е правилно, а што не.</p><p>Со оглед на тоа дека денешните 15 годишни девојки имањето дечко, налакираните нокти и мрежести хулакопки го сфаќаат како нормален ден од модерното социјализирање. Нема да навлегувам сега во тоа, пошто си повлекува други прашања...</p><p></p><p>Има родители кои своите фрустрации и неизживеан живот го живеат преку младоста на нивните деца. Тоа е жално.</p><p>Секако дека нивната крајна цел не е да му наштетат на сопственото дете, туку едноставно не се подготвени да го пуштат да живее без да ги држи за фустан и панталони.</p><p>Трагичното во тие ситуации е што таквите деца најчесто завршуваат како повлечени, несигурни со заборавено низ просторот и времето свое јас, и во секоја девојка ја бараат својата мајка.</p><p></p><p>Се разбира дека сакам да разговарам отворено со моите родители, да ислушам нивно мислење, нивна страна на гледање на работите ама сепак крајното решение се темели исклучиво на мојот став и сфаќање.</p><p>Искрено не сум се нашла во ситуација да ми трубат за некое момче, јкас само секогаш ги памтам зборовите на мајка ми:</p><p>„ Не си мала па да ти ги облекувам фустанчињата кои мене ми се допаѓаат. Прави избор и учи, кој и да биде твој сопатник јас ќе го прифатам, зашто тоа нема да смени ништо сепак. Онаа која ќе треба да живее, да спие, да функционира со него си ти, а ти си доволно паметна да одлучиш на кој ќе му ја подариш таа привилегија. “</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="True_Blood, post: 22763, member: 310"] Не знам баш колку 15 годишно девојче може вистински да расудува што е правилно, а што не. Со оглед на тоа дека денешните 15 годишни девојки имањето дечко, налакираните нокти и мрежести хулакопки го сфаќаат како нормален ден од модерното социјализирање. Нема да навлегувам сега во тоа, пошто си повлекува други прашања... Има родители кои своите фрустрации и неизживеан живот го живеат преку младоста на нивните деца. Тоа е жално. Секако дека нивната крајна цел не е да му наштетат на сопственото дете, туку едноставно не се подготвени да го пуштат да живее без да ги држи за фустан и панталони. Трагичното во тие ситуации е што таквите деца најчесто завршуваат како повлечени, несигурни со заборавено низ просторот и времето свое јас, и во секоја девојка ја бараат својата мајка. Се разбира дека сакам да разговарам отворено со моите родители, да ислушам нивно мислење, нивна страна на гледање на работите ама сепак крајното решение се темели исклучиво на мојот став и сфаќање. Искрено не сум се нашла во ситуација да ми трубат за некое момче, јкас само секогаш ги памтам зборовите на мајка ми: „ Не си мала па да ти ги облекувам фустанчињата кои мене ми се допаѓаат. Прави избор и учи, кој и да биде твој сопатник јас ќе го прифатам, зашто тоа нема да смени ништо сепак. Онаа која ќе треба да живее, да спие, да функционира со него си ти, а ти си доволно паметна да одлучиш на кој ќе му ја подариш таа привилегија. “ [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Што ако вашите родители не ја одобруваат вашата врска?
На врв
Bottom