Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Хименот како симбол на чесност и морална чистота: глупост од антички времиња
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 339046" data-attributes="member: 1768"><p>Засведочено во мијачките села, во Црна Гора, и слични места. Сто посто сигурен. </p><p>Мислам дека нешто малку за тоа има во Хомо Инитиатус на Лидија Лафазановска. </p><p>Прашај кој сакаш историчар, антрополог, ќе ти потврдат.</p><p></p><p>Види, секако дека не можам да знам што точно минувало во главата на секој поединец во Кина, но дека ти зборувам за факти кои се засведочени- ти зборувам. Кина е земја во која девојката не смеела ни да помисли да биде со својот сопруг доколку не ѝ е „тргната опасноста“. А опасноста е крвта која прокапува на првиот сексуален однос. </p><p>За да видиш за што зборувам, прочитај во делата на Мелетински, Фрејзер, Грејвс, нешто има и во Елијаде, а нешто малку зборува и Фројд во Тотем и Табу.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 339046, member: 1768"] Засведочено во мијачките села, во Црна Гора, и слични места. Сто посто сигурен. Мислам дека нешто малку за тоа има во Хомо Инитиатус на Лидија Лафазановска. Прашај кој сакаш историчар, антрополог, ќе ти потврдат. Види, секако дека не можам да знам што точно минувало во главата на секој поединец во Кина, но дека ти зборувам за факти кои се засведочени- ти зборувам. Кина е земја во која девојката не смеела ни да помисли да биде со својот сопруг доколку не ѝ е „тргната опасноста“. А опасноста е крвта која прокапува на првиот сексуален однос. За да видиш за што зборувам, прочитај во делата на Мелетински, Фрејзер, Грејвс, нешто има и во Елијаде, а нешто малку зборува и Фројд во Тотем и Табу. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Хименот како симбол на чесност и морална чистота: глупост од антички времиња
На врв
Bottom