Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
За форумот
Форумски цитати
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Bibi@" data-source="post: 171119" data-attributes="member: 570"><p><span style="font-size: 11px">Нешто што сум го прочитала безброј пати...</span></p><p><span style="font-size: 11px"></span></p><p><span style="font-size: 11px">Saladin напиша: <a href="http://forum.crnobelo.com/goto/post?id=8024#post-8024">↑</a></span></p><p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Го следеше нејзиниот поглед како прв пат да почувствува страв... Беше притаен, со доза на среќа. Со раката си го допре образот. Вриеше со изненадувачка студеност. Зошто по ѓаволите не можеше таа да исчезне од неговиот ум? Се` беше во ред на почетокот, тој беше потонат во инспирацијата, а таа во тагата. Тогаш не беше доволно среќна да го избегне. И` требаше некој кој ќе ја милува по душата. Го пронајде него, тој кому му беше потребна инспирација. Му се допадна, без да знае за последиците. Последици полни со насмевки и слози. Можеби беше премногу наивен. Или му беше потребен пријател. Во неа го најде. Дури и многу, многу повеќе. Го посака невозможното. Посегна по ѕвездите, кои беа сеуште далеку. Студени по мирис, горчливи по вкус. Го штипеа очите и носот. Не гледаше доволно. Беше слеп и покрај тоа што ги вкуси. Му се допаѓаше тоа. Чиста безрезервна љубов. И` напиша писмо во кое и` призна дека е убава. Таа му се насмевна, бодејќи го со поглед полн со тага. Не злоба, ниту омраза, туку само тага. Не сакаше да го повреди. Не него, не тој кој и беше многу драг и го сакаше многу. Но на друг начин. Пријател...другар во нејзиното срце. Чувар на спомените, раскажувач на приказните. Но не и љубовник.</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Се почувствува како ангел загубен во сопствените соништа. Сакаше да ги поприми боите на неговото срце, полно со радост. Тој повторно ја погледна. Ги судри усните со нејзиниот образ.</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">- Ми студи... - изусти таа</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">- Биди храбра - и` шепна без глас.</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em>(Април 2009)</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bibi@, post: 171119, member: 570"] [SIZE=11px]Нешто што сум го прочитала безброј пати... Saladin напиша: [URL='http://forum.crnobelo.com/goto/post?id=8024#post-8024']↑[/URL][/SIZE] [INDENT][I][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Го следеше нејзиниот поглед како прв пат да почувствува страв... Беше притаен, со доза на среќа. Со раката си го допре образот. Вриеше со изненадувачка студеност. Зошто по ѓаволите не можеше таа да исчезне од неговиот ум? Се` беше во ред на почетокот, тој беше потонат во инспирацијата, а таа во тагата. Тогаш не беше доволно среќна да го избегне. И` требаше некој кој ќе ја милува по душата. Го пронајде него, тој кому му беше потребна инспирација. Му се допадна, без да знае за последиците. Последици полни со насмевки и слози. Можеби беше премногу наивен. Или му беше потребен пријател. Во неа го најде. Дури и многу, многу повеќе. Го посака невозможното. Посегна по ѕвездите, кои беа сеуште далеку. Студени по мирис, горчливи по вкус. Го штипеа очите и носот. Не гледаше доволно. Беше слеп и покрај тоа што ги вкуси. Му се допаѓаше тоа. Чиста безрезервна љубов. И` напиша писмо во кое и` призна дека е убава. Таа му се насмевна, бодејќи го со поглед полн со тага. Не злоба, ниту омраза, туку само тага. Не сакаше да го повреди. Не него, не тој кој и беше многу драг и го сакаше многу. Но на друг начин. Пријател...другар во нејзиното срце. Чувар на спомените, раскажувач на приказните. Но не и љубовник.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Се почувствува како ангел загубен во сопствените соништа. Сакаше да ги поприми боите на неговото срце, полно со радост. Тој повторно ја погледна. Ги судри усните со нејзиниот образ.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]- Ми студи... - изусти таа[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]- Биди храбра - и` шепна без глас.[/COLOR][/FONT][/SIZE] (Април 2009)[/I][/INDENT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
За форумот
Форумски цитати
На врв
Bottom