Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Филм кој ви го променил животот
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Реми" data-source="post: 50602" data-attributes="member: 312"><p>Ниту еден филм живот не ми променил, но има такви кои на различен начин допреле и промениле одредени ставови или ми збогатиле знаење за одредени области.</p><p>Еве ја листата:</p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>1. The Pianist</strong></span></p><p>2002</p><p></p><p></p><p>Евреин од Полска, со својот талент успева да преживее Втора светска војна.</p><p>Дали неговиот талент се наоѓа во неговите прсти или е всушност "инстинкт" да се остане жив?</p><p></p><p>Вистинска и потресна приказна за пијанистот Wladyslaw Szpilman која прв пат ја видов на премиера, на големото платно во Скопје. Пред да седнам на стол, немав поим за што се зборува и колку време ќе трае филмот. Но за време и после дејствието што го прикажува, публиката не можеше да се свести што виде, какви емоции филмот побуди, ниту јас може.</p><p>Дефинитивно мора да го изгледа секој, што мисли дека се видел и прочитал за Втората светска војна.</p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>2. Shindlers List</strong></span></p><p>1993</p><p></p><p></p><p></p><p>На мое големо задоволство прво ја прочитав книгата, потоа го гледав филмот.</p><p>Уште еден филм за Втората светска војна, приказна во која Oskar Schindler успева да спаси повеќе од илјада евреи, кои подоцна ја опишуваат и пренесуваат неговата човечност, која го чинела живот.</p><p></p><p><strong>3. Million Dolar Baby</strong></p><p></p><p></p><p>Навидум обична приказна за една девојка која сака да стане шампион во бокс. Филмот ја прикажува нејзината волја, нејзината истрајност и желба да успее, но не доведува до прашањето дали еутаназија е оправдана или не?</p><p></p><p>Филм на кој ми се насолзиле очи и успеал да промени став дека сепак во одредени случаеви еутаназија- убиство од милосрдие е оправдана.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Реми, post: 50602, member: 312"] Ниту еден филм живот не ми променил, но има такви кои на различен начин допреле и промениле одредени ставови или ми збогатиле знаење за одредени области. Еве ја листата: [SIZE=3][B]1. The Pianist[/B][/SIZE] 2002 Евреин од Полска, со својот талент успева да преживее Втора светска војна. Дали неговиот талент се наоѓа во неговите прсти или е всушност "инстинкт" да се остане жив? Вистинска и потресна приказна за пијанистот Wladyslaw Szpilman која прв пат ја видов на премиера, на големото платно во Скопје. Пред да седнам на стол, немав поим за што се зборува и колку време ќе трае филмот. Но за време и после дејствието што го прикажува, публиката не можеше да се свести што виде, какви емоции филмот побуди, ниту јас може. Дефинитивно мора да го изгледа секој, што мисли дека се видел и прочитал за Втората светска војна. [SIZE=3][B]2. Shindlers List[/B][/SIZE] 1993 На мое големо задоволство прво ја прочитав книгата, потоа го гледав филмот. Уште еден филм за Втората светска војна, приказна во која Oskar Schindler успева да спаси повеќе од илјада евреи, кои подоцна ја опишуваат и пренесуваат неговата човечност, која го чинела живот. [B]3. Million Dolar Baby[/B] Навидум обична приказна за една девојка која сака да стане шампион во бокс. Филмот ја прикажува нејзината волја, нејзината истрајност и желба да успее, но не доведува до прашањето дали еутаназија е оправдана или не? Филм на кој ми се насолзиле очи и успеал да промени став дека сепак во одредени случаеви еутаназија- убиство од милосрдие е оправдана. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Филм кој ви го променил животот
На врв
Bottom