Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Io Sono" data-source="post: 336930" data-attributes="member: 6217"><p>Не ми се верува што читам.</p><p></p><p>Прво, овој бил комерцијален а на Лукас што беше, уметнички? Стар Ворс е, покомерцијален филм нити имало нити ќе има.</p><p></p><p>Второ, Лукас не излезе од никаква зона на комфор, Лукас мислеше дека клучот на новите СВ е во ефектите, дека сега кога има технологија на располагање фановите ќе полудат начисто по филмот. И така ги злоупотреби ефектите, филмовите изгледаат скоро како цртани, акцијата е хаотична и несфатлива за човечко око. Приказната за Анакин е топ, но централно место требаше да има приказната а не ЦГИ ефектите. Мене лично ми се ок, не фрлам со дрва и камења по нив, но не е тоа тоа.</p><p></p><p>Трето, да кажеш дека глумата на Дејзи била О.К. е најблаго речено потценување. Девојката е откритие на деценијата, во Холивуд постојано се обидуваат да направат хероини но не им успева а девојчево се појави од никаде и растури, преку ноќ стана планетарно милениче. Џ.Џ. ја употреби старата формула на Лукас, сите главни ликови му се анонимуси исто како што на времето беа Харисон Форд, Марк Хамил и останатите. Така во лицето на актерот не гледаме некој друг, гледаме нов херој, создаден за таа улога.</p><p></p><p>Сума сумарум, ова е вистински СВ филм, кој никако не можеш да го гледаш како засебен затоа што е во корен поврзан со ОТ и е продолжение на сагата. Да кажеш дека филмовите на Лукас се подобри од 7 извини ама, или е незнаење или хејтеризам.</p><p></p><p>Ноу хард филингс.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Io Sono, post: 336930, member: 6217"] Не ми се верува што читам. Прво, овој бил комерцијален а на Лукас што беше, уметнички? Стар Ворс е, покомерцијален филм нити имало нити ќе има. Второ, Лукас не излезе од никаква зона на комфор, Лукас мислеше дека клучот на новите СВ е во ефектите, дека сега кога има технологија на располагање фановите ќе полудат начисто по филмот. И така ги злоупотреби ефектите, филмовите изгледаат скоро како цртани, акцијата е хаотична и несфатлива за човечко око. Приказната за Анакин е топ, но централно место требаше да има приказната а не ЦГИ ефектите. Мене лично ми се ок, не фрлам со дрва и камења по нив, но не е тоа тоа. Трето, да кажеш дека глумата на Дејзи била О.К. е најблаго речено потценување. Девојката е откритие на деценијата, во Холивуд постојано се обидуваат да направат хероини но не им успева а девојчево се појави од никаде и растури, преку ноќ стана планетарно милениче. Џ.Џ. ја употреби старата формула на Лукас, сите главни ликови му се анонимуси исто како што на времето беа Харисон Форд, Марк Хамил и останатите. Така во лицето на актерот не гледаме некој друг, гледаме нов херој, создаден за таа улога. Сума сумарум, ова е вистински СВ филм, кој никако не можеш да го гледаш како засебен затоа што е во корен поврзан со ОТ и е продолжение на сагата. Да кажеш дека филмовите на Лукас се подобри од 7 извини ама, или е незнаење или хејтеризам. Ноу хард филингс. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)
На врв
Bottom