Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 266789" data-attributes="member: 272"><p></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #141414">Moрам тука да ги ископирам постот пошо се сложувам донекаде, а сакам да се развие дискусија околу Троја. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #141414">Троја филмот сам по себе беше од оние блокбастери набрзинка скљафтани колку да се пројде, со напумпани маркетиншки трикови како глувче експеримент да се види дали би можело само така да се урниса „Гладијатор“. Но безуспешно. Тогаш зошто е тоа така?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #141414">Затоа што</span></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">Гладијатор имаше далеку подлабоко разработен концепт, со неколку познати и неколку (за тогаш) помалку познати глумци.</li> <li data-xf-list-type="ul">Во троја скоро секој глумец веќе сме го виделе неодамна во некој блокбастер/култен филм. Поради тоа, големото исчекување доведува и до големи разочарувања. </li> <li data-xf-list-type="ul">Некомпактноста на изборот на глумци, донесе до таква слаба оценка. Единствено полош филм може да се каже дека е Александар Велики на Оливер Стоун. Се гледа декадентноста поради масовноста на историски филмови како се појавува од година во година од различните режисери (исклучок на Гибсон и Ридли Скот). </li> </ul><p>Значи доказ дека Бред Пит не може да игра некој историски лик е исто со онаа на Колин Фарел во Александар. Ептен промашено. Ерик Бана како Одисеј е просек. Староста на Питер О`Тул повеќе се вклопува, заедно со Шон Бин како Одисеј. Ова е едини филм каде Орландо Блум ја игра единствената антипатична улога. Елена (Даен Кругер) скоро и да не опстојува на платното. Брисеида повеќе ми долови симпатии, а треба нели Елена како најубавата жена во Еленскиот свет. Агамемнон е горе доле тој (карактерно), Менелај повеќе го замислував да му припадне рољата на Орландо Блум. </p><p>Во кратки црти - самиот концепт да се направи историски филм (наместо тој што ти го спомнуваш - фантазија) е во ред, но поради пренатрпаноста на познати актери како и нивната некомпатибилност и промашени рољи, го прави филмот препретенциозен за висока оценка која впрочем и не ја добива.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 266789, member: 272"] [FONT=Tahoma][COLOR=#141414][/COLOR][/FONT] [FONT=Tahoma][COLOR=#141414]Moрам тука да ги ископирам постот пошо се сложувам донекаде, а сакам да се развие дискусија околу Троја. [/COLOR][/FONT] [FONT=Tahoma][COLOR=#141414]Троја филмот сам по себе беше од оние блокбастери набрзинка скљафтани колку да се пројде, со напумпани маркетиншки трикови како глувче експеримент да се види дали би можело само така да се урниса „Гладијатор“. Но безуспешно. Тогаш зошто е тоа така?[/COLOR][/FONT] [FONT=Tahoma][COLOR=#141414]Затоа што[/COLOR][/FONT] [LIST] [*]Гладијатор имаше далеку подлабоко разработен концепт, со неколку познати и неколку (за тогаш) помалку познати глумци. [*]Во троја скоро секој глумец веќе сме го виделе неодамна во некој блокбастер/култен филм. Поради тоа, големото исчекување доведува и до големи разочарувања. [*]Некомпактноста на изборот на глумци, донесе до таква слаба оценка. Единствено полош филм може да се каже дека е Александар Велики на Оливер Стоун. Се гледа декадентноста поради масовноста на историски филмови како се појавува од година во година од различните режисери (исклучок на Гибсон и Ридли Скот). [/LIST] Значи доказ дека Бред Пит не може да игра некој историски лик е исто со онаа на Колин Фарел во Александар. Ептен промашено. Ерик Бана како Одисеј е просек. Староста на Питер О`Тул повеќе се вклопува, заедно со Шон Бин како Одисеј. Ова е едини филм каде Орландо Блум ја игра единствената антипатична улога. Елена (Даен Кругер) скоро и да не опстојува на платното. Брисеида повеќе ми долови симпатии, а треба нели Елена како најубавата жена во Еленскиот свет. Агамемнон е горе доле тој (карактерно), Менелај повеќе го замислував да му припадне рољата на Орландо Блум. Во кратки црти - самиот концепт да се направи историски филм (наместо тој што ти го спомнуваш - фантазија) е во ред, но поради пренатрпаноста на познати актери како и нивната некомпатибилност и промашени рољи, го прави филмот препретенциозен за висока оценка која впрочем и не ја добива. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)
На врв
Bottom