Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="True_Blood" data-source="post: 237461" data-attributes="member: 310"><p>Пила не е хорор. Ова го имам дебатирано неколку пати.</p><p>Значи, вистина е, за вкусови не се дискутира и тоа си е ок, не може на сите да им биде интересен филмов, само да разграничиме.</p><p>Филмот е една инспиративна приказна, психолошка и возбудлива повест, која на еден екстремен начин го прикажува делувањето на еден човечки ум, кој поради болката од неможноста за понатамошно нормално функционирање ја решава суштината на животните вредности на оние кои се благословени да го живеат.</p><p></p><p>Е, сега, тоа е еден егоистичен потег, скован од немоќност, а од друга страна си го поставуваш прашањето: Зошто кога можеле не го направиле најдоброто, туку го одбираат она што најмногу им одговара?</p><p>Кој е тука уствари егоистот?</p><p>Сите сме, помалку или повеќе.</p><p></p><p>Главниот лик е негативен, од причина што никој нема за право да си игра со човечки животи кои нит ги подарил, нит има право да ги одземе. Поентата нели и не му е да ги одземе, туку да ги научи и тоа на најтешкиот можен начин од кои изгледите да бидат попаметни кога ќе ја научат лекцијата се скоро никакви, зашто ќе бидат најверојатно мртви.</p><p></p><p>Во секој случај, е интересен филм барем за мене од многу аспекти и што е најинтересно секој следен дел не те тера да го исклучиш филмот после 15 мин. туку напротив, го догледуваш до крај со неизвесност, размислување, барање одговори и тензичност.</p><p></p><p>Од мене Пила има чиста 10-ка.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="True_Blood, post: 237461, member: 310"] Пила не е хорор. Ова го имам дебатирано неколку пати. Значи, вистина е, за вкусови не се дискутира и тоа си е ок, не може на сите да им биде интересен филмов, само да разграничиме. Филмот е една инспиративна приказна, психолошка и возбудлива повест, која на еден екстремен начин го прикажува делувањето на еден човечки ум, кој поради болката од неможноста за понатамошно нормално функционирање ја решава суштината на животните вредности на оние кои се благословени да го живеат. Е, сега, тоа е еден егоистичен потег, скован од немоќност, а од друга страна си го поставуваш прашањето: Зошто кога можеле не го направиле најдоброто, туку го одбираат она што најмногу им одговара? Кој е тука уствари егоистот? Сите сме, помалку или повеќе. Главниот лик е негативен, од причина што никој нема за право да си игра со човечки животи кои нит ги подарил, нит има право да ги одземе. Поентата нели и не му е да ги одземе, туку да ги научи и тоа на најтешкиот можен начин од кои изгледите да бидат попаметни кога ќе ја научат лекцијата се скоро никакви, зашто ќе бидат најверојатно мртви. Во секој случај, е интересен филм барем за мене од многу аспекти и што е најинтересно секој следен дел не те тера да го исклучиш филмот после 15 мин. туку напротив, го догледуваш до крај со неизвесност, размислување, барање одговори и тензичност. Од мене Пила има чиста 10-ка. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)
На врв
Bottom