Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Феминизам во Македонија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Katija" data-source="post: 214556" data-attributes="member: 2641"><p>Има,има,и тоа како има нееднаквост.</p><p>Еве да не навлегувам во детали,одам со нај актуените настани за овој период.Стрикно за политиката.Каде овде гледате еднаквост м?Колкав е бројот на жените во парламентот за разлика од бројот на мажите?Колкав е бројот на жени кандидрани за крадоначалнички за разлика од бројор на мажите?</p><p>И знам овде следуваат оние типични одговори,никој не им брани можат слободно да бидат дел.</p><p>Чекајте сега малку,за тие жени да бидат на тоа место во политиката нели некој треба да ги изгласа,да им го додели местото,ама кога приме вие би се двоумеле помеѓу мажот и жената ( а притоа да не сте член на политичка партија) сигурно би рекле,ќе гласам за мажот бе,што може жена да направи.</p><p>Е ова е вака само кај нас,бидејќи ние сме со заостанаите сфаќања и со тој балкански менталитет.</p><p></p><p>Ако јас пример пуштам машина за алишта,зошто би му било толку тешко на маж ми да го направи истото? (зборувам за еден ден кога би имала маж).Зошто пример кога сме дома,работните обврски во домот да не ги поделиме м?</p><p>На ваков начин би било подобро,а не секој ден да слушам муабети од жени кои викаат:Неможам веќе уморна сум,стани сабајле замини на работа,врати се еве ти го поминал денот,оди дома набрзина зботви нешто,раскревај што не е на своето место,уклучи машина на ефтина струја и чекај да ги пружиш алиштата.</p><p>А да не почнувам какви се обврските на жената кога ќе роди бебе.</p><p></p><p>И не,не се сметам себе си за феминистка,но за оваа работа имам вакво гледиште.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Katija, post: 214556, member: 2641"] Има,има,и тоа како има нееднаквост. Еве да не навлегувам во детали,одам со нај актуените настани за овој период.Стрикно за политиката.Каде овде гледате еднаквост м?Колкав е бројот на жените во парламентот за разлика од бројот на мажите?Колкав е бројот на жени кандидрани за крадоначалнички за разлика од бројор на мажите? И знам овде следуваат оние типични одговори,никој не им брани можат слободно да бидат дел. Чекајте сега малку,за тие жени да бидат на тоа место во политиката нели некој треба да ги изгласа,да им го додели местото,ама кога приме вие би се двоумеле помеѓу мажот и жената ( а притоа да не сте член на политичка партија) сигурно би рекле,ќе гласам за мажот бе,што може жена да направи. Е ова е вака само кај нас,бидејќи ние сме со заостанаите сфаќања и со тој балкански менталитет. Ако јас пример пуштам машина за алишта,зошто би му било толку тешко на маж ми да го направи истото? (зборувам за еден ден кога би имала маж).Зошто пример кога сме дома,работните обврски во домот да не ги поделиме м? На ваков начин би било подобро,а не секој ден да слушам муабети од жени кои викаат:Неможам веќе уморна сум,стани сабајле замини на работа,врати се еве ти го поминал денот,оди дома набрзина зботви нешто,раскревај што не е на своето место,уклучи машина на ефтина струја и чекај да ги пружиш алиштата. А да не почнувам какви се обврските на жената кога ќе роди бебе. И не,не се сметам себе си за феминистка,но за оваа работа имам вакво гледиште. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Феминизам во Македонија
На врв
Bottom