Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Факултет по желба на родителите
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Coelho" data-source="post: 168138" data-attributes="member: 896"><p>Мојата најдобра другарка по желба на своите мајка и татко се запиша на факултет за архитектура во Њу Јорк (оваа година). </p><p></p><p>Првиот месец ги имаше стандардните маки кои ги има секој кој ќе почне со факултет и секој кој е нов во странство. Запознавање со училиштето, предметите, луѓето. Привикнување и вклопување. </p><p>Веќе вториот месец почнав да приметувам дека секој разговор имаше помалку и помалку убави работи да ми каже, за веќе третиот месец да се откаже и да си ја проба среќата на нешто што и се допаѓа, а нема никаква поврзна точка со архитектура. Мислам дека почувствува доволно голема слобода за малку "да си ги рашири крилјата" и да си тргне на свој пат. Па и да си земе малку време околу Денот на Благодарноста да си го шетне убаво Њу Јорк, ахахаха.</p><p></p><p>Затоа никогаш не би дозволил моите родители да имаат големо влијание врз моите избори за факултет и за што ќе правам после средно. Татко ми, како музичар, како и за кога се запишував во средно - така и сега инсистира да си ја пробам среќата со музика, ама и самиот знае дека нема шанси такво нешто да се случи. </p><p></p><p>Сега за сега имам само 2-3 избора и постојано гледам да не има нешто ново што ми бе заинтересирало, или пак да отстранам некој избор за да си останам на еден. </p><p></p><p>Како и да е, што и да одберам, имам подршка од моите родители да си ги бркам соновите и подршка да излезам од Македонија - нешто за кое што сум невидено благодарен.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Coelho, post: 168138, member: 896"] Мојата најдобра другарка по желба на своите мајка и татко се запиша на факултет за архитектура во Њу Јорк (оваа година). Првиот месец ги имаше стандардните маки кои ги има секој кој ќе почне со факултет и секој кој е нов во странство. Запознавање со училиштето, предметите, луѓето. Привикнување и вклопување. Веќе вториот месец почнав да приметувам дека секој разговор имаше помалку и помалку убави работи да ми каже, за веќе третиот месец да се откаже и да си ја проба среќата на нешто што и се допаѓа, а нема никаква поврзна точка со архитектура. Мислам дека почувствува доволно голема слобода за малку "да си ги рашири крилјата" и да си тргне на свој пат. Па и да си земе малку време околу Денот на Благодарноста да си го шетне убаво Њу Јорк, ахахаха. Затоа никогаш не би дозволил моите родители да имаат големо влијание врз моите избори за факултет и за што ќе правам после средно. Татко ми, како музичар, како и за кога се запишував во средно - така и сега инсистира да си ја пробам среќата со музика, ама и самиот знае дека нема шанси такво нешто да се случи. Сега за сега имам само 2-3 избора и постојано гледам да не има нешто ново што ми бе заинтересирало, или пак да отстранам некој избор за да си останам на еден. Како и да е, што и да одберам, имам подршка од моите родители да си ги бркам соновите и подршка да излезам од Македонија - нешто за кое што сум невидено благодарен. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Факултет по желба на родителите
На врв
Bottom