Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Фаκултет и ρабота: дали може да се успее и на двете полиња?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="khz777" data-source="post: 333116" data-attributes="member: 5002"><p>Јас веќе 3 години се обидувам да ги постигнам и двете .Се е во балансот .Единствениот проблем е тоа што ако отидеш повеќе од балансот (50-50 зборам за успешност во двете работи ) ќе почне да се распаѓа едната, а другата ќе оди нагоре .Тоа е нешто како вага ,ако се посветиш повеќе на работата работата ќе оди 70 % + а факултетот ќе дојде до 30 % - .Никогаш неможеш да бидеш 100-100 на двете места (барем не во оваа држава) .Ако го нарушиш балансот од 50 -50 тогаш може да дојде до 2 сценарија .Или едното (пример работата ) да оди премногу добро додека факултетот ќе оди многу лошо .Ако се расееш (психички ) двете ќе одат надоле 40-40 (и останати % ).За да одат 2 -те работи во + треба да си премногу интелегентен и да имаш преголем мир во душата .Една мала нервоза и инает сам против себе може да те уништи и да не успееш на ниту едно поле.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="khz777, post: 333116, member: 5002"] Јас веќе 3 години се обидувам да ги постигнам и двете .Се е во балансот .Единствениот проблем е тоа што ако отидеш повеќе од балансот (50-50 зборам за успешност во двете работи ) ќе почне да се распаѓа едната, а другата ќе оди нагоре .Тоа е нешто како вага ,ако се посветиш повеќе на работата работата ќе оди 70 % + а факултетот ќе дојде до 30 % - .Никогаш неможеш да бидеш 100-100 на двете места (барем не во оваа држава) .Ако го нарушиш балансот од 50 -50 тогаш може да дојде до 2 сценарија .Или едното (пример работата ) да оди премногу добро додека факултетот ќе оди многу лошо .Ако се расееш (психички ) двете ќе одат надоле 40-40 (и останати % ).За да одат 2 -те работи во + треба да си премногу интелегентен и да имаш преголем мир во душата .Една мала нервоза и инает сам против себе може да те уништи и да не успееш на ниту едно поле. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Фаκултет и ρабота: дали може да се успее и на двете полиња?
На врв
Bottom