Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Фаκултет и ρабота: дали може да се успее и на двете полиња?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 332802" data-attributes="member: 1768"><p>Пишав нешто, пратив, сфатив дека не сум ја дозавршил мислата и брзо-брзо да избришам, да не ми се смеете, заборавив прво да си го копирам на пишаното да па допишам, и сега од ново. Кој нема во главата, во случајов, има во рацете.</p><p>Прво, да ти се извинам што ќе дадам произволен увид во твојот случај. Со самото тоа што кажуваш дека работата не ти е на прво место, туку учењето, значи дека не работиш толку од потреба, колку што работиш од курташак - плус кеш за курташење. </p><p>Во тој случај, би ти дал искрен совет: дај отказ.</p><p>Работењето и притоа, напоредното студирање создава такви главоболки...какви што не посакувам на никого. Јас работев и студирав цело време и имав денови кога раката не можев да си ја подигнам од умор. Оцените ми беа главно 9 и 10, но ајде да ти речам дека јас студирав факултет што се смета за еден од полесните. </p><p>Ако знаеш добро да си го организираш времето, ако си спремна да минуваш ноќи без спиење, ако си доволно цврст карактер да се откажеш од секојдневни кафиња, гледање со пријатели/дечко - ќе успееш.</p><p>Две лубеници не се носат под мишка, така викаат старите... ама со напор се носат, само што во подоцнежни години тие лубеници можат по глава да ти се опнат. Пример, можеш од хроничен замор да си заработиш висок притисок.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 332802, member: 1768"] Пишав нешто, пратив, сфатив дека не сум ја дозавршил мислата и брзо-брзо да избришам, да не ми се смеете, заборавив прво да си го копирам на пишаното да па допишам, и сега од ново. Кој нема во главата, во случајов, има во рацете. Прво, да ти се извинам што ќе дадам произволен увид во твојот случај. Со самото тоа што кажуваш дека работата не ти е на прво место, туку учењето, значи дека не работиш толку од потреба, колку што работиш од курташак - плус кеш за курташење. Во тој случај, би ти дал искрен совет: дај отказ. Работењето и притоа, напоредното студирање создава такви главоболки...какви што не посакувам на никого. Јас работев и студирав цело време и имав денови кога раката не можев да си ја подигнам од умор. Оцените ми беа главно 9 и 10, но ајде да ти речам дека јас студирав факултет што се смета за еден од полесните. Ако знаеш добро да си го организираш времето, ако си спремна да минуваш ноќи без спиење, ако си доволно цврст карактер да се откажеш од секојдневни кафиња, гледање со пријатели/дечко - ќе успееш. Две лубеници не се носат под мишка, така викаат старите... ама со напор се носат, само што во подоцнежни години тие лубеници можат по глава да ти се опнат. Пример, можеш од хроничен замор да си заработиш висок притисок. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Фаκултет и ρабота: дали може да се успее и на двете полиња?
На врв
Bottom