Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Уметност
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Мортидо" data-source="post: 109002" data-attributes="member: 670"><p>Види, ако сералникот претставен онака како што го претставил Душо, кај некого побудува воодушевување, восхит или пак го гони на размислување, тој човек во тој сералник гледа уметничко дело, ма колку и ние да го негодуваме тоа. Према тоа, мислам дека самата уметност е една состојба на битието која е предизвикана од објектите кои ги перцепираме. Се’ зависи од личноста на набљудувачот. Двајца различни луѓе различно го перцепираат сералникот. Самото доживување, феноменот се различни, така што нешто што за некого не е уметност, за некого е.</p><p></p><p>За вториве слики мислам дека на некој хуманоид му било интересно да си прави траги од дланки, како на некое дете на пр. што му е интересно да цапа со чевелот во свеж малтер при што трагата ќе биде вечна, а задоволството на оној кој го сторил тоа моментално.</p><p></p><p>Ете, јас во вториве слики не гледам уметност оти тие во мене не будат ништо. Но тоа само за мене се однесува.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Мортидо, post: 109002, member: 670"] Види, ако сералникот претставен онака како што го претставил Душо, кај некого побудува воодушевување, восхит или пак го гони на размислување, тој човек во тој сералник гледа уметничко дело, ма колку и ние да го негодуваме тоа. Према тоа, мислам дека самата уметност е една состојба на битието која е предизвикана од објектите кои ги перцепираме. Се’ зависи од личноста на набљудувачот. Двајца различни луѓе различно го перцепираат сералникот. Самото доживување, феноменот се различни, така што нешто што за некого не е уметност, за некого е. За вториве слики мислам дека на некој хуманоид му било интересно да си прави траги од дланки, како на некое дете на пр. што му е интересно да цапа со чевелот во свеж малтер при што трагата ќе биде вечна, а задоволството на оној кој го сторил тоа моментално. Ете, јас во вториве слики не гледам уметност оти тие во мене не будат ништо. Но тоа само за мене се однесува. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Уметност
На врв
Bottom