Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Традиционални македонски јадења
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Anakin" data-source="post: 253088" data-attributes="member: 1770"><p>Полнети пиперки( моето омилено)</p><p></p><p>Состојки:</p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">500 гр мелено месо</span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">1 чаша ориз</span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">6-7 големи пиперки</span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">1 поголем домат или 2 помали</span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">1 помал кромид или 4-5 млади кромидчиња</span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">1 лажица црвена пипер</span></span></span></li> </ul><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Подготовка :</span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Пиперките ги миеме и ги чистиме од рачките и семките.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Во тава го ставаме меленото месо со малку масло и го пропржуваме, мешајќи да се што повеќе растреси. Го додаваме ситно сецканиот кромид и оризот и уште малку време попржуваме мешајќи.Пред крај ги додаваме зачините и ситно сецканиот магдонос. Црвената пипер последна.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Со оваа смеса ги полниме пиперките со помош на мало лажиче скоро до крај и отворот го затвораме со парче домат.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Ги редиме во огноотпорна тава за печење. Налеваме скоро до пола во висина на пиперките вода и ги попрскуваме со уште малку масло.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Печиме на температура од 220 степени половина час.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Во чинија сервираме една пиперка и ја налеваме со сосот во кој се печела. </span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Еден совет од мене лично. Врз пиперките ставете една лажица кисело млеко.</span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Уживанција.....</span></span></span></p><p></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Рецептот ми е превземен од мои рецепти.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anakin, post: 253088, member: 1770"] Полнети пиперки( моето омилено) Состојки: [LIST] [*][COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]500 гр мелено месо[/FONT][/SIZE][/COLOR] [*][COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]1 чаша ориз[/FONT][/SIZE][/COLOR] [*][COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]6-7 големи пиперки[/FONT][/SIZE][/COLOR] [*][COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]1 поголем домат или 2 помали[/FONT][/SIZE][/COLOR] [*][COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]1 помал кромид или 4-5 млади кромидчиња[/FONT][/SIZE][/COLOR] [*][COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]1 лажица црвена пипер[/FONT][/SIZE][/COLOR] [/LIST] [COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial] Подготовка :[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]Пиперките ги миеме и ги чистиме од рачките и семките. Во тава го ставаме меленото месо со малку масло и го пропржуваме, мешајќи да се што повеќе растреси. Го додаваме ситно сецканиот кромид и оризот и уште малку време попржуваме мешајќи.Пред крај ги додаваме зачините и ситно сецканиот магдонос. Црвената пипер последна. Со оваа смеса ги полниме пиперките со помош на мало лажиче скоро до крај и отворот го затвораме со парче домат. Ги редиме во огноотпорна тава за печење. Налеваме скоро до пола во висина на пиперките вода и ги попрскуваме со уште малку масло. Печиме на температура од 220 степени половина час. Во чинија сервираме една пиперка и ја налеваме со сосот во кој се печела. [/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]Еден совет од мене лично. Врз пиперките ставете една лажица кисело млеко.[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]Уживанција.....[/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000000][SIZE=12px][FONT=Arial]Рецептот ми е превземен од мои рецепти. [/FONT][/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Традиционални македонски јадења
На врв
Bottom