Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Трагајќи по добрата страна на животот…
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Female" data-source="post: 234928" data-attributes="member: 2421"><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">Што е според вас добра страна на животот?</span></span></span></strong></p><p>- Има многу добри страни, колку што има и лоши, а генерално само една добра не постои, освен сознанието дека си жив и здрав и дека имаш некој покрај тебе.</p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">Дали премногу сериозно го сфаќате животот?</span></span></span></strong></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">- Прашањево е комплексно и потегнува многу теми, ама доколку трагаш по добрата страна во животот ништо не треба да земаш со преголема доза на сериозност, нити па обратно, да се најде некој баланас.</span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">Која е најголемата среќа за вас во животот..?</span></span></span></strong></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">- Ја наоѓам во малите нешта. Да ги имам покрај себе оние што ми значат и да го исполнам она што сум го наумила, друго не ми треба.</span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">Дали мислите дека единствената грижа на светот е проблемите на факултет,со дечкото/девојката,</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">или пак пронаоѓањето на сродната душа?</span></span></span></strong></p><p>- Постојат многу поголеми грижи од тие, не се единствените, камо да беа само тие.</p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">Дали луѓето знаат дека треба да живеат од ден за ден и дали тоа не е само уште една излитена фраза, туку истото и го применуваат? Дали некој од нас може да претпостави што ќе стане со него утре? </span></span></span></strong></p><p>- Без разлиа на се' никој не е моќен да предвиди што ќе биде со него во иднина. Можеби за утрешниот ден ќе биде се според планот, но сепак ќе се појави некоја работа која не си ја планирал или ќе излезе нешто неочекувано.</p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">Зошто сите брзаме кога живееме, зошто се однесуваме како ова да е малку вредно, зошто вртиме грб на некој кој бара наша помош, зошто имаме милион прашања, а немаме ниту еден одговор?!</span></span></span></strong></p><p>Ова се исто многу длабоки прашања на кои не сум способна сега да одговорам, освен да ги филозофирам, ама за истиве прашања можеш да добиеш различни одговори од различни луѓе, знам само дека сите сме различни со различни погледи за светот и сите не би постапиле исто во иста или слична ситуација. Ако некој врти грб на некој кој бара помош, некој ќе се потруди да помогне. </p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">Дали можи човек да живее без љубов,и да се посвети само на образованието?</span></span></span></strong></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">- А, можеш да живееш без храна и вода, само од воздух?</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Female, post: 234928, member: 2421"] [B][SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]Што е според вас добра страна на животот?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] - Има многу добри страни, колку што има и лоши, а генерално само една добра не постои, освен сознанието дека си жив и здрав и дека имаш некој покрај тебе. [B][SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]Дали премногу сериозно го сфаќате животот?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]- Прашањево е комплексно и потегнува многу теми, ама доколку трагаш по добрата страна во животот ништо не треба да земаш со преголема доза на сериозност, нити па обратно, да се најде некој баланас.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [B][SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]Која е најголемата среќа за вас во животот..?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]- Ја наоѓам во малите нешта. Да ги имам покрај себе оние што ми значат и да го исполнам она што сум го наумила, друго не ми треба.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [B][SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]Дали мислите дека единствената грижа на светот е проблемите на факултет,со дечкото/девојката,[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]или пак пронаоѓањето на сродната душа?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] - Постојат многу поголеми грижи од тие, не се единствените, камо да беа само тие. [B][SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]Дали луѓето знаат дека треба да живеат од ден за ден и дали тоа не е само уште една излитена фраза, туку истото и го применуваат? Дали некој од нас може да претпостави што ќе стане со него утре? [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] - Без разлиа на се' никој не е моќен да предвиди што ќе биде со него во иднина. Можеби за утрешниот ден ќе биде се според планот, но сепак ќе се појави некоја работа која не си ја планирал или ќе излезе нешто неочекувано. [B][SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]Зошто сите брзаме кога живееме, зошто се однесуваме како ова да е малку вредно, зошто вртиме грб на некој кој бара наша помош, зошто имаме милион прашања, а немаме ниту еден одговор?![/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] Ова се исто многу длабоки прашања на кои не сум способна сега да одговорам, освен да ги филозофирам, ама за истиве прашања можеш да добиеш различни одговори од различни луѓе, знам само дека сите сме различни со различни погледи за светот и сите не би постапиле исто во иста или слична ситуација. Ако некој врти грб на некој кој бара помош, некој ќе се потруди да помогне. [B][SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]Дали можи човек да живее без љубов,и да се посвети само на образованието?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]- А, можеш да живееш без храна и вода, само од воздух?[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Трагајќи по добрата страна на животот…
На врв
Bottom