Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Музика
Изведувачи
Тоше Проески
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="melpomena" data-source="post: 154115" data-attributes="member: 613"><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><strong>16 цитати од Тоше Проески</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">1. Секоја жена на овој свет заслужува, барем во очите на еден маж во еден момент, во една секунда, макар тоа било и само еднаш во животот, да се почувствува најосакуваната жена на светот и ако цел живот ми помине во тоа, ќе знам дека не сум го протрошил залудно.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">2. Човекот треба да биде инспириран, и го молам Бога да не ми ја зема инспирацијата за музиката и инспирацијата во животот.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">3. Да имам огромна моќ, макар и накратко, би направил да исчезне омразата и злото и луѓето меѓусебно да делат љубов.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">4. Цел свет е убав кога си насмеан. Кога си нерасположен, те нервира и сончев ден.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">5. Суштината на животот е да се сака, да имаш некој што те сака, да си сигурен дека те сака и дека е само со тебе.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">6. Човекот мора да остане човек, без оглед на тоа со што се занимава и каков успех постигнал.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">7. Љубовта не е нешто со кое треба да тргуваш. Испрати ја и не очекувај кусур. Не биди себичен.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">8. Сакајте се! Правата љубов е онаа љубов која ја дариш, а не очекуваш да биде возвратена. Кога се чувствува чувството на љубов, доволно е едносмерно. За врска треба да биде двосмерно, а за љубов е доволно само едносмерно.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">9. Не сакам да ми симнувате капа. Само сакам да се гордеете со мене.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">10. Никогаш не би се откажал од пријателите. Секогаш би бил со нив. Во добро и во зло. Во добро да се радувам, во зло да помогнам.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">11. За мене е незамисливо некој кој може да пружи нешто на оние кои имаат малку или воопшто, затвора очи и не пружа ништо.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">12. Не сакам кога целта ги оправдува средствата, не сакам нечесни игри и не верувам дека во љубовта е сè дозволено - исто како во војната.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">13. Сите ние луѓе, сме поврзани со некоја посебна сребрена жичка во својата душа.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">14. Децата се дар од Бога и не можам да не им се радувам. Кога и да се до мене знам дека ме чуваат.</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">15. За љубов би се борел до крај. За љубовта на личност што ми е драга, било да се работи за член на семејството, девојка или пријател. За љубов сум спремен на сè!</span></span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'">16. Кога ќе ви одземат сè, ќе ви останат двете раце, составете ги една до друга за молитва... Tогаш ќе бидете НАЈСИЛНИ.</span></span></span></span></span></p><p></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="melpomena, post: 154115, member: 613"] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][B]16 цитати од Тоше Проески[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]1. Секоја жена на овој свет заслужува, барем во очите на еден маж во еден момент, во една секунда, макар тоа било и само еднаш во животот, да се почувствува најосакуваната жена на светот и ако цел живот ми помине во тоа, ќе знам дека не сум го протрошил залудно.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]2. Човекот треба да биде инспириран, и го молам Бога да не ми ја зема инспирацијата за музиката и инспирацијата во животот.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]3. Да имам огромна моќ, макар и накратко, би направил да исчезне омразата и злото и луѓето меѓусебно да делат љубов.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]4. Цел свет е убав кога си насмеан. Кога си нерасположен, те нервира и сончев ден.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]5. Суштината на животот е да се сака, да имаш некој што те сака, да си сигурен дека те сака и дека е само со тебе.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]6. Човекот мора да остане човек, без оглед на тоа со што се занимава и каков успех постигнал.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]7. Љубовта не е нешто со кое треба да тргуваш. Испрати ја и не очекувај кусур. Не биди себичен.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]8. Сакајте се! Правата љубов е онаа љубов која ја дариш, а не очекуваш да биде возвратена. Кога се чувствува чувството на љубов, доволно е едносмерно. За врска треба да биде двосмерно, а за љубов е доволно само едносмерно.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]9. Не сакам да ми симнувате капа. Само сакам да се гордеете со мене.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]10. Никогаш не би се откажал од пријателите. Секогаш би бил со нив. Во добро и во зло. Во добро да се радувам, во зло да помогнам.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]11. За мене е незамисливо некој кој може да пружи нешто на оние кои имаат малку или воопшто, затвора очи и не пружа ништо.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]12. Не сакам кога целта ги оправдува средствата, не сакам нечесни игри и не верувам дека во љубовта е сè дозволено - исто како во војната.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]13. Сите ние луѓе, сме поврзани со некоја посебна сребрена жичка во својата душа.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]14. Децата се дар од Бога и не можам да не им се радувам. Кога и да се до мене знам дека ме чуваат.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]15. За љубов би се борел до крај. За љубовта на личност што ми е драга, било да се работи за член на семејството, девојка или пријател. За љубов сум спремен на сè![/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px][SIZE=3][FONT=arial]16. Кога ќе ви одземат сè, ќе ви останат двете раце, составете ги една до друга за молитва... Tогаш ќе бидете НАЈСИЛНИ.[/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=12px] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Музика
Изведувачи
Тоше Проески
На врв
Bottom