Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Сѐ се враќа, сѐ се плаќа?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 171041" data-attributes="member: 1867"><p>Јас мислам дека доколку се плашиме од можна казна за направените гревови, ке ни се врати... се е во нашиот мозок. Гревови не постојат, се зависи од грижата на совест што ја имаме поради (не)направеното дело. Ако ние го перцепираме како грев, тогаш е грев, ако најдеме начин да се оправдаме тогаш не е грев. Самиот страв од казната е доволна казна.</p><p></p><p>Мислам дека млади луге како нас, посебно во ова модерно време на живеење,не би требало да се ограничуваат себеси, својот духовен и интелектуален развој, својата креативност и да си одземаат од личната слобода, слобода на изразување, слобода на дејствување... поради муабети од типот ``се се враќа, се се плаќа``</p><p></p><p>Во животот сум се сретнала со повеќе ситуации кога ми било наметнато да избирам помегу слободата и сигурноста, помегу љубовта и принципите, помегу мојата среќа и среќата на тие околу мене... Доколку изберев нешто што во тој момен изгледало како правилно и било одобрено од целата околина и општеството... тогаш во себе чувствував некоја голема празнина, се плашев од иднината затоа што знаев дека тој избор во тој момент не ме задоволува.</p><p>А доколку го изберев обратното... тогаш од сите можни страни ме напаѓаа муабети од овој тип... и доколку си дозволев да ме поразат го чувствував тој страв.</p><p></p><p>Во последно време се трудам да научам да не размислувам за тоа дали сум згрешила или не...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 171041, member: 1867"] Јас мислам дека доколку се плашиме од можна казна за направените гревови, ке ни се врати... се е во нашиот мозок. Гревови не постојат, се зависи од грижата на совест што ја имаме поради (не)направеното дело. Ако ние го перцепираме како грев, тогаш е грев, ако најдеме начин да се оправдаме тогаш не е грев. Самиот страв од казната е доволна казна. Мислам дека млади луге како нас, посебно во ова модерно време на живеење,не би требало да се ограничуваат себеси, својот духовен и интелектуален развој, својата креативност и да си одземаат од личната слобода, слобода на изразување, слобода на дејствување... поради муабети од типот ``се се враќа, се се плаќа`` Во животот сум се сретнала со повеќе ситуации кога ми било наметнато да избирам помегу слободата и сигурноста, помегу љубовта и принципите, помегу мојата среќа и среќата на тие околу мене... Доколку изберев нешто што во тој момен изгледало како правилно и било одобрено од целата околина и општеството... тогаш во себе чувствував некоја голема празнина, се плашев од иднината затоа што знаев дека тој избор во тој момент не ме задоволува. А доколку го изберев обратното... тогаш од сите можни страни ме напаѓаа муабети од овој тип... и доколку си дозволев да ме поразат го чувствував тој страв. Во последно време се трудам да научам да не размислувам за тоа дали сум згрешила или не... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Сѐ се враќа, сѐ се плаќа?
На врв
Bottom