Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Сури - цитати од Kуранот
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Pica pica" data-source="post: 279614" data-attributes="member: 2914"><p>Сура 34. Себе</p><p></p><p>47.Кажи "И каква било награда да барам од вас...па,тоа е само награда ваша.А наградата моја е само при Аллах.Он,токму,е Сведок за се."</p><p>48.Кажи "Господарот мој,сигурно ,доставува само вистина,Он е Зналец на тајните"</p><p>49.Кажи "Вистината дојде,а невистината е немоќна ни да го почне ни да го повтори создавањето."</p><p>50.Кажи "Ако скршнам во заблуда...па,навистина,скршнувам за себеси,а ако по патот вистински се упатам,тогаш,тоа,навистина,е заради она што ми е објавено од Господарот мој.</p><p>Он,навистина,е Слушач и Близок!"</p><p>51.Е,само да ги видиш кога ќе бидат уплашени!Не ќе можат да побегнат.Ќе бидат грабнати од место блиско.</p><p>52.И уште ќе речат: "Ние веруваме во Него!" Но,како оние,навистина,да го постигнат тоа од место далечно?"</p><p>53.А оние во Него порано,секако,не веруваа, за невидливото ли од место далечно?</p><p>54.Поставена е пречка меѓу нив и меѓу она кон што тежнеат.</p><p>Ете,така беше направено порано со дружините ним слични.Оние,навистина,беа во сомнение големо!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pica pica, post: 279614, member: 2914"] Сура 34. Себе 47.Кажи "И каква било награда да барам од вас...па,тоа е само награда ваша.А наградата моја е само при Аллах.Он,токму,е Сведок за се." 48.Кажи "Господарот мој,сигурно ,доставува само вистина,Он е Зналец на тајните" 49.Кажи "Вистината дојде,а невистината е немоќна ни да го почне ни да го повтори создавањето." 50.Кажи "Ако скршнам во заблуда...па,навистина,скршнувам за себеси,а ако по патот вистински се упатам,тогаш,тоа,навистина,е заради она што ми е објавено од Господарот мој. Он,навистина,е Слушач и Близок!" 51.Е,само да ги видиш кога ќе бидат уплашени!Не ќе можат да побегнат.Ќе бидат грабнати од место блиско. 52.И уште ќе речат: "Ние веруваме во Него!" Но,како оние,навистина,да го постигнат тоа од место далечно?" 53.А оние во Него порано,секако,не веруваа, за невидливото ли од место далечно? 54.Поставена е пречка меѓу нив и меѓу она кон што тежнеат. Ете,така беше направено порано со дружините ним слични.Оние,навистина,беа во сомнение големо! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Сури - цитати од Kуранот
На врв
Bottom