Сведоци сме на незадржливото темпо на развој на технологијата и науката, но како обични граѓани, ние сме само конзументи на интернет и мобилна телефонија и не сме во можност, ниту сме способни да пратиме што се се случува во научните лаборатории.
Дали развојот на технологијата кај вас предизвикува страв или оптимизам дека ќе биде нешто подобро или пак ке настане поголем хаос на земјава?
Мене ме фаќа страв искрено иако мислам дека животот ќе го направат поквалитетен, ќе се пронајде лек за разни болести, но кога ќе помислам на самиот човечки изглед, на самото негово продолжување како раса со сите роботчиња,
принтање на човечки делови, вештачки материци, вештачки органи, сами да си принтаме лекови што ке ни требаат и др. изуми..паника ме фаќа![Frantic :frantic :frantic](/images/styles/pack1/frantic.gif)
Баш ме занима, какво чувство предизвикува кај вас ова вртоглаво напредување на развојот на технологијата и науката![Се мисли :^) :^)](/images/emoji/wonder_animated.png)
Дали развојот на технологијата кај вас предизвикува страв или оптимизам дека ќе биде нешто подобро или пак ке настане поголем хаос на земјава?
Мене ме фаќа страв искрено иако мислам дека животот ќе го направат поквалитетен, ќе се пронајде лек за разни болести, но кога ќе помислам на самиот човечки изглед, на самото негово продолжување како раса со сите роботчиња,
принтање на човечки делови, вештачки материци, вештачки органи, сами да си принтаме лекови што ке ни требаат и др. изуми..паника ме фаќа
![Frantic :frantic :frantic](/images/styles/pack1/frantic.gif)
Баш ме занима, какво чувство предизвикува кај вас ова вртоглаво напредување на развојот на технологијата и науката
![Се мисли :^) :^)](/images/emoji/wonder_animated.png)