Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Стихови од Библијата
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 44712" data-attributes="member: 266"><p>Потоа Адам ја позна жената своја Ева, која зачна и го роди Каина, и рече: "Придобив човек од Господа!". Го роди уште и брата му Авела. И Авел стана овчар, а Каин беше земјоделец.</p><p>По некое време Каин му принесе на Господа дар од плодовите земни, а Авел исто така принесе од првината на стадото свое и од маста. И Господ погледна милозливо на Авела и на неговите дарови, а на Каина и на неговите дарови не погледна милозливо. Затоа Каин се огорчи многу, и лицето му потемне. Тогаш му рече Господ Бог на Каина: "Зошто се огорчи? Зошто се помрачи лицето твое? Зарем, кога правиш добро, не го креваш ли лицето? А ако не правиш добро, тогаш гревот е пред вратата: тој те влече кон себе, но ти надвладај го!".</p><p>И му рече Каин на својот брат Авела: "Да појдеме во поле!". А кога беа во полето, Каин скокна на Авела, братот свој, и го уби.</p><p>Тогаш му рече Господ Бог на Каина: "Каде е братот твој, Авел?". А тој одговори: "Не знам, зар сум јас чувар на братот мој?". А Господ рече: "<strong>Што направи? Чуј! Гласот на крвта од братот твој вика од земјата кон Мене. </strong>Затоа си проклет од земјата, што ја отвори устата своја да ја прими крвта на братот од раката твоја. Кога ќе ја обработуваш земјата, таа нема повеќе да ти ја дава својата сила, ти ќе бидеш изгнаник и скитник по земјата!". А Каин му рече на Господа: "<strong>Казната моја е толку голема, што не може да се носи.</strong> Ете, денес ме истеруваш од лицето на земјата, и од лицето Твое ќе се кријам и ќе бидам изгнаник и скитник по земјата, значи, секој што ќе ме сретне, ќе ме убие". И Господ Бог му рече: " Тоа нема да се случи, оти, кој ќе го убие Каина, <strong>седумпати ќе се казни!</strong>". И му стави Господ Бог знак на Каина, за да не го убие никој, кој ќе го сретне.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 44712, member: 266"] Потоа Адам ја позна жената своја Ева, која зачна и го роди Каина, и рече: "Придобив човек од Господа!". Го роди уште и брата му Авела. И Авел стана овчар, а Каин беше земјоделец. По некое време Каин му принесе на Господа дар од плодовите земни, а Авел исто така принесе од првината на стадото свое и од маста. И Господ погледна милозливо на Авела и на неговите дарови, а на Каина и на неговите дарови не погледна милозливо. Затоа Каин се огорчи многу, и лицето му потемне. Тогаш му рече Господ Бог на Каина: "Зошто се огорчи? Зошто се помрачи лицето твое? Зарем, кога правиш добро, не го креваш ли лицето? А ако не правиш добро, тогаш гревот е пред вратата: тој те влече кон себе, но ти надвладај го!". И му рече Каин на својот брат Авела: "Да појдеме во поле!". А кога беа во полето, Каин скокна на Авела, братот свој, и го уби. Тогаш му рече Господ Бог на Каина: "Каде е братот твој, Авел?". А тој одговори: "Не знам, зар сум јас чувар на братот мој?". А Господ рече: "[B]Што направи? Чуј! Гласот на крвта од братот твој вика од земјата кон Мене. [/B]Затоа си проклет од земјата, што ја отвори устата своја да ја прими крвта на братот од раката твоја. Кога ќе ја обработуваш земјата, таа нема повеќе да ти ја дава својата сила, ти ќе бидеш изгнаник и скитник по земјата!". А Каин му рече на Господа: "[B]Казната моја е толку голема, што не може да се носи.[/B] Ете, денес ме истеруваш од лицето на земјата, и од лицето Твое ќе се кријам и ќе бидам изгнаник и скитник по земјата, значи, секој што ќе ме сретне, ќе ме убие". И Господ Бог му рече: " Тоа нема да се случи, оти, кој ќе го убие Каина, [B]седумпати ќе се казни![/B]". И му стави Господ Бог знак на Каина, за да не го убие никој, кој ќе го сретне. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Стихови од Библијата
На врв
Bottom