Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Стихови од Библијата
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Pica pica" data-source="post: 261081" data-attributes="member: 2914"><p>Трета книга Ездра</p><p>4</p><p>5.Појди и измери ја тежината на огинот или измери го дувањето на ветерот или врати ми го денот што поминал.</p><p>6.Јас одговорив:Кој човек може да го направи тоа што го бараш од мене?</p><p>7.А тој ми рече:Ако би те прашал колку живеалишта има во морскот срце или колку извори има во основата на бездната или колку жили има над небесниот свод и какви се пределите на рајот.</p><p>8.ти можеби ќе ми одговореше:во бездната не сум слегол,ниту во пеколот,а и на небото никогаш не сум се искачил.</p><p>9.А сега те прашав само за огинот,ветерот и денот што си ги преживеал.без што не можеш,а ти на тоа не ми одговори.</p><p>10.Потоа ми рече:Ти неможеш да ги познаваш ни она што е твое и што било со тебе уште од младоста.</p><p>11.како тогаш твојот сад би можел да го смести во себеси патот на Севишниот и во овој очигледно расипан свет-да ја разбере расипаноста,која е очигледна за мене.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pica pica, post: 261081, member: 2914"] Трета книга Ездра 4 5.Појди и измери ја тежината на огинот или измери го дувањето на ветерот или врати ми го денот што поминал. 6.Јас одговорив:Кој човек може да го направи тоа што го бараш од мене? 7.А тој ми рече:Ако би те прашал колку живеалишта има во морскот срце или колку извори има во основата на бездната или колку жили има над небесниот свод и какви се пределите на рајот. 8.ти можеби ќе ми одговореше:во бездната не сум слегол,ниту во пеколот,а и на небото никогаш не сум се искачил. 9.А сега те прашав само за огинот,ветерот и денот што си ги преживеал.без што не можеш,а ти на тоа не ми одговори. 10.Потоа ми рече:Ти неможеш да ги познаваш ни она што е твое и што било со тебе уште од младоста. 11.како тогаш твојот сад би можел да го смести во себеси патот на Севишниот и во овој очигледно расипан свет-да ја разбере расипаноста,која е очигледна за мене. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Стихови од Библијата
На врв
Bottom