Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Според кој критериум ја избравте/ќе ја изберете професијата?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Special" data-source="post: 253704" data-attributes="member: 3161"><p>Одговарам за помалечките.</p><p>Реално денес ретко на кој ќе му се пружи можност да ја избере работата т.е денес и нема многу да се бира што сакаме да работиме,туку она што ќе ти се понуди ќе го искористиш или не.Гледајќи од моја гледна точка би сакала да ја работам професијата според мојата желба,онаа работа која ќе ме исполнува,но во еден момент кога ќе размислам сваќам дека со тек на време и тоа ќе се смени,нема да биде како почетокот а парите се секогаш потребни.Убави моменти може да има секаде без разлика дали таа работа е по твоја желба или не,ако се внесе малку позитивност и посветеност работите ќе си дојдат на свое место.Имам уште време пред да одлучам за мојата професија но доколку финансиски сум добро опремена би ја работела онаа работа што ме исполнува без разлика дали ќе бидам платена или не,до има и друга можност која има поголем процент да биде точна,а таа е доколку ми требаат повеќе пари би ја работела онаа работа каде што се нудат подобри можности.</p><p></p><p>П.С без разлика колку ќе ми биде платата ако на работното место не бидам доволно ценета како личност која се ангажира за својата професија дефинитивно би ја напуштила.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Special, post: 253704, member: 3161"] Одговарам за помалечките. Реално денес ретко на кој ќе му се пружи можност да ја избере работата т.е денес и нема многу да се бира што сакаме да работиме,туку она што ќе ти се понуди ќе го искористиш или не.Гледајќи од моја гледна точка би сакала да ја работам професијата според мојата желба,онаа работа која ќе ме исполнува,но во еден момент кога ќе размислам сваќам дека со тек на време и тоа ќе се смени,нема да биде како почетокот а парите се секогаш потребни.Убави моменти може да има секаде без разлика дали таа работа е по твоја желба или не,ако се внесе малку позитивност и посветеност работите ќе си дојдат на свое место.Имам уште време пред да одлучам за мојата професија но доколку финансиски сум добро опремена би ја работела онаа работа што ме исполнува без разлика дали ќе бидам платена или не,до има и друга можност која има поголем процент да биде точна,а таа е доколку ми требаат повеќе пари би ја работела онаа работа каде што се нудат подобри можности. П.С без разлика колку ќе ми биде платата ако на работното место не бидам доволно ценета како личност која се ангажира за својата професија дефинитивно би ја напуштила. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Според кој критериум ја избравте/ќе ја изберете професијата?
На врв
Bottom