Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Социјална фобија, анксиозност и панични напади
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mameha" data-source="post: 238324" data-attributes="member: 2947"><p>За социјална фобија досега сум немала инофрмаци, што е, но прочитав од постот, а со анксиозност доста добро сум запознаена.</p><p>Се започна пред неколку години, причина не знам, бидејќи имам читано дека за да настане анксиозност требало да постои некоја причина т.е. страв што ја предизвикало да настане, дека била длабоко потиснато во себе и потребно било да се разоткрие тој страв за да се надмине анксиозноста. </p><p>Јас причина, страв не знам кој беше и не знам како баш кај мене настана. Како што кажав почна пред неколку години, од нигде никаде одев по пат и наеднаш почуствувам тресење на нозете, ги чуствував како отсечени да ми се, како од колена надолу да немам нозе, страв, паника, срце биење, како да се гушам. И ме фати страв, што е многу нормално мислев нешто не е во ред со мене, и ај си реков така можи се десило ќе помине. Но, не помина си продолжи тоа, почнав да чуствувам кога излегувам од дома, ме маваа болни филмови дека ќе се онесвестам некаде, оти имав вртоглавици, напади на страв не можев никако да се ослободам од нив и стегање во гради. Особено кога ќе излезев навечер во кафич е тогаш смрт ми беше. Имав напад на паника од гужви оти мислев дека ќе се онесвестам, се препотував и нон стоп со помисла готово ќе се онесвестиш некаде. Помина некое време јас бев убедена дека нешто не е во ред со мене по симптомите, си врзував некои глупости, правев испитувања, но се беше во ред ми беше чудно како можи така, дека некоја грешка има. И почнав да чепкам по нет, да барам и кога утврдив дека тоа уствари било анксиозност, не биле глупостите кои си ги мислев, сватив дека не сум единсвената дека не многу му се случува ова, на малди лица. </p><p>Некои се имаат излечено од оваа состојба, јас долго време сум океј, мислам немам таков страв, ама некогаш има периоди кога ќе ме нападне ова анксиозносва, ама се справувам. Порано напад на паника на страв цела вечер ќе имав, а сега ако ми се појави некогаш се обидувам некако да ги пренасочам мислите, да мислам на друго и ќе исчезнат тие црни мисли за 5-10мин. </p><p>Дури и заборавив скроз на неа, само некогаш кога ќе се обиде да ме нападне," си мислам таа не е појака од мене, не можи да се бори со мене, не мисли на тоа, не дозволувај да ги надвладее твоите мисли, оти само ти ја имаш таа моќност, не таа! "</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mameha, post: 238324, member: 2947"] За социјална фобија досега сум немала инофрмаци, што е, но прочитав од постот, а со анксиозност доста добро сум запознаена. Се започна пред неколку години, причина не знам, бидејќи имам читано дека за да настане анксиозност требало да постои некоја причина т.е. страв што ја предизвикало да настане, дека била длабоко потиснато во себе и потребно било да се разоткрие тој страв за да се надмине анксиозноста. Јас причина, страв не знам кој беше и не знам како баш кај мене настана. Како што кажав почна пред неколку години, од нигде никаде одев по пат и наеднаш почуствувам тресење на нозете, ги чуствував како отсечени да ми се, како од колена надолу да немам нозе, страв, паника, срце биење, како да се гушам. И ме фати страв, што е многу нормално мислев нешто не е во ред со мене, и ај си реков така можи се десило ќе помине. Но, не помина си продолжи тоа, почнав да чуствувам кога излегувам од дома, ме маваа болни филмови дека ќе се онесвестам некаде, оти имав вртоглавици, напади на страв не можев никако да се ослободам од нив и стегање во гради. Особено кога ќе излезев навечер во кафич е тогаш смрт ми беше. Имав напад на паника од гужви оти мислев дека ќе се онесвестам, се препотував и нон стоп со помисла готово ќе се онесвестиш некаде. Помина некое време јас бев убедена дека нешто не е во ред со мене по симптомите, си врзував некои глупости, правев испитувања, но се беше во ред ми беше чудно како можи така, дека некоја грешка има. И почнав да чепкам по нет, да барам и кога утврдив дека тоа уствари било анксиозност, не биле глупостите кои си ги мислев, сватив дека не сум единсвената дека не многу му се случува ова, на малди лица. Некои се имаат излечено од оваа состојба, јас долго време сум океј, мислам немам таков страв, ама некогаш има периоди кога ќе ме нападне ова анксиозносва, ама се справувам. Порано напад на паника на страв цела вечер ќе имав, а сега ако ми се појави некогаш се обидувам некако да ги пренасочам мислите, да мислам на друго и ќе исчезнат тие црни мисли за 5-10мин. Дури и заборавив скроз на неа, само некогаш кога ќе се обиде да ме нападне," си мислам таа не е појака од мене, не можи да се бори со мене, не мисли на тоа, не дозволувај да ги надвладее твоите мисли, оти само ти ја имаш таа моќност, не таа! " [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Социјална фобија, анксиозност и панични напади
На врв
Bottom