Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Социјална фобија, анксиозност и панични напади
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Angiie" data-source="post: 237463" data-attributes="member: 222"><p>И јас може да се вбројам во луѓето со оваа фобија.</p><p>Прв пат се појави кога се запишав во средно училиште и оттогаш не исчезна. На почеток ми беше многу тешко да се справам, дури и се затворав во соба и ретко излегував од дома, освен кога требаше да отидам во школо. Се плашев да зборувам со останатите во класот затоа што беа на повисоко социјално ниво од мене и мислев дека мојата интелигенција не може да се мери со нивната. За среќа, како поминуваше времето согледував дека тие две работи немаат допирни точки, слободно можам да кажам дека тие „кремчињата“ се однесуваа попростачки и од еден скитник. Тоа ми влијаеше и на оцените во прва година. Ќе научев се’ но кога ќе ме прозиваше некој од професорите одбивав да одговарам затоа што мислев дека соучениците ќе ме исмеваат. Некои од професорите имаа разбирање па ме оставаа да одговарам писмено. Ова неколку пати доведе да паднам во депресија, но за среќа успешно се изборив и со неа и ете со тек на времето се учам да ја контролирам оваа фобија.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Angiie, post: 237463, member: 222"] И јас може да се вбројам во луѓето со оваа фобија. Прв пат се појави кога се запишав во средно училиште и оттогаш не исчезна. На почеток ми беше многу тешко да се справам, дури и се затворав во соба и ретко излегував од дома, освен кога требаше да отидам во школо. Се плашев да зборувам со останатите во класот затоа што беа на повисоко социјално ниво од мене и мислев дека мојата интелигенција не може да се мери со нивната. За среќа, како поминуваше времето согледував дека тие две работи немаат допирни точки, слободно можам да кажам дека тие „кремчињата“ се однесуваа попростачки и од еден скитник. Тоа ми влијаеше и на оцените во прва година. Ќе научев се’ но кога ќе ме прозиваше некој од професорите одбивав да одговарам затоа што мислев дека соучениците ќе ме исмеваат. Некои од професорите имаа разбирање па ме оставаа да одговарам писмено. Ова неколку пати доведе да паднам во депресија, но за среќа успешно се изборив и со неа и ете со тек на времето се учам да ја контролирам оваа фобија. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Социјална фобија, анксиозност и панични напади
На врв
Bottom