Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Социјален живот
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Реми" data-source="post: 38181" data-attributes="member: 312"><p>Многу луѓе се "социјални". Да ги прашаш кога последен пат се виделе со своја другарка, ќе ти речат "Сега пиевме кафе, се стави на фб/скајп".</p><p>Порано остварувавме повеќе контакти со пријатели, не само како деца, туку и времето дома со Тв и 10 канали беше досадно во споредба со шетање по комшии. Така многу работи се случуваа непланирано и се ширеа познанства.</p><p>Денес како приоритет е виртуелноста. Денес се поинтересни луѓе што пишуваат на форум, што јаделе/пиеле отколку седење на кафе со најдобра пријателка, чие другарство почнало од детство и завршило со зачленување на рандом форум.</p><p></p><p>Ваква група на луѓе се штанца се повеќе. Тие се социјални, тие знаат што се случува во градот, но немаат мрднато низ истиот година, две, заборавиле што е тоа дискотека, кафана или ресторан.</p><p>Заборавиле дека живот без пц е возможно да постои, дека дремење по форуми за склучување на пријателства и стотина лајкови се менува за три саати излегување и имање волја за запознавање на нова личност.</p><p></p><p>Со користење на горенаведените работи, односно со доволно конзумирање формираат социјална личност каква што сум јас.</p><p>Пријатели ми претставуваат приоритет кога имам потреба за таков муабет, каков што не се прави со дечко или родител. Кога имам потреба од убаво помината вечер во Скопје, која се случува најмалку еднаш неделно.</p><p>Или пак удобно седење во кревет со пижами, правејќи муабет со вино или кафе до утрински часови. Да споделат со мене женски совет или да помогнам онаму каде што можам.</p><p>Затоа што во нормален социјален живот се потребни реални пријатели. Пријатели на кои случајно ќе налеташ во локал и ќе се израдуваш, бидејќи претходно не си договорен, или по долго негледање од причина студирање во странство/учење за испит.</p><p></p><p>Спомени не се градат на тастатура, пријатели уште помалку.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Реми, post: 38181, member: 312"] Многу луѓе се "социјални". Да ги прашаш кога последен пат се виделе со своја другарка, ќе ти речат "Сега пиевме кафе, се стави на фб/скајп". Порано остварувавме повеќе контакти со пријатели, не само како деца, туку и времето дома со Тв и 10 канали беше досадно во споредба со шетање по комшии. Така многу работи се случуваа непланирано и се ширеа познанства. Денес како приоритет е виртуелноста. Денес се поинтересни луѓе што пишуваат на форум, што јаделе/пиеле отколку седење на кафе со најдобра пријателка, чие другарство почнало од детство и завршило со зачленување на рандом форум. Ваква група на луѓе се штанца се повеќе. Тие се социјални, тие знаат што се случува во градот, но немаат мрднато низ истиот година, две, заборавиле што е тоа дискотека, кафана или ресторан. Заборавиле дека живот без пц е возможно да постои, дека дремење по форуми за склучување на пријателства и стотина лајкови се менува за три саати излегување и имање волја за запознавање на нова личност. Со користење на горенаведените работи, односно со доволно конзумирање формираат социјална личност каква што сум јас. Пријатели ми претставуваат приоритет кога имам потреба за таков муабет, каков што не се прави со дечко или родител. Кога имам потреба од убаво помината вечер во Скопје, која се случува најмалку еднаш неделно. Или пак удобно седење во кревет со пижами, правејќи муабет со вино или кафе до утрински часови. Да споделат со мене женски совет или да помогнам онаму каде што можам. Затоа што во нормален социјален живот се потребни реални пријатели. Пријатели на кои случајно ќе налеташ во локал и ќе се израдуваш, бидејќи претходно не си договорен, или по долго негледање од причина студирање во странство/учење за испит. Спомени не се градат на тастатура, пријатели уште помалку. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Социјален живот
На врв
Bottom