Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Смртна казна за педофили
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="The High Commander" data-source="post: 196884" data-attributes="member: 1039"><p>Значи да беа мои деца силувани, ја можеби ќе реагирав насилно. Но тоа немаше да го маскирам како правда! Разбираш? Тоа ќе беше фино лепо: одмазда! И има голема разлика помеѓу овие два поима.</p><p></p><p>Епа тоа е проблемот видиш, никој никогаш не се става во одбрана на тие што се огрешиле од законот. Луѓето реагираат со мржња, со гадење и одма почнуваат да смислуваат што е можно погрозни казни. Без разлика дали се работи за педофилија, убиство, силување итн. Мојот проблем, во случајот е што јас сум згрозен од вашето размислување. Немате никаков концепт на човекови права. Значи, не сме во средниот век, ало! Осудениците не може да се измачуваат, не може да се кастрираат и осакатуваат.</p><p>И еве прост пример. Што ако осудите невин човек? Нема да биде прв пат да се деси такво нешто? Како ќе му биде нему надоместена штетата, кога веќе сте направиле нешто што не се враќа назад, без разлика дали е кастрација, смртна казна, психолошко или телесно измачување како што спомна некој пред мене....?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The High Commander, post: 196884, member: 1039"] Значи да беа мои деца силувани, ја можеби ќе реагирав насилно. Но тоа немаше да го маскирам како правда! Разбираш? Тоа ќе беше фино лепо: одмазда! И има голема разлика помеѓу овие два поима. Епа тоа е проблемот видиш, никој никогаш не се става во одбрана на тие што се огрешиле од законот. Луѓето реагираат со мржња, со гадење и одма почнуваат да смислуваат што е можно погрозни казни. Без разлика дали се работи за педофилија, убиство, силување итн. Мојот проблем, во случајот е што јас сум згрозен од вашето размислување. Немате никаков концепт на човекови права. Значи, не сме во средниот век, ало! Осудениците не може да се измачуваат, не може да се кастрираат и осакатуваат. И еве прост пример. Што ако осудите невин човек? Нема да биде прв пат да се деси такво нешто? Како ќе му биде нему надоместена штетата, кога веќе сте направиле нешто што не се враќа назад, без разлика дали е кастрација, смртна казна, психолошко или телесно измачување како што спомна некој пред мене....? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Смртна казна за педофили
На врв
Bottom