Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Смρт на ρодител
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="ShakaZulu" data-source="post: 295286" data-attributes="member: 340"><p>Само едно нешто не може да се избегне колку и да ние го сакаме тоа. Умирањето е тоа. Татко ми почина лани. Колку и да сме подготвени да загубиме некого еден ден секогош ќе си поставување прашање зошто сега и зошто вака. Секогаш ќе е прерано да се разделиме од некого а посебно од најблиските. После се што ми се случи лично знам дека жалењето и плачењето не помага. Можеби сум нечуствителен но верувај дека секоја солза и затворање во себеси е залудна. Живеј го животот како саканиот да е покрај тебе. Води се во животот со мисла дека она што ќе го правиш твојата мајка би го подржала и прифатила и полесно ќе ти е верувај. Моментот ако некогаш помислиш дека родителот жив или починат не би одобрил некоја твоја одлука ќе е поразителен. Биди позитивен и живеј по своите принципи и размислување. Еден ден и нас ќе не снема. Колку побрзо го прифатиме тој факт ќе е подобро за нашите родители, за нас лично и за нашите деца еден ден. Последниве 10 години изгубив две баби, еден дедо, еден чичко, еден прв братучед, таткоми.... жално но исто е чувството кога губиш некој стар 89 и 18. Во секој случај еден дел од тебе, твојата „крв“ заминува под земја. Само гледај напред и стреми се кон твоите цели. Она што било за некого завршило како што еден ден ќе заврши и за нас. Моментот кога тоа ќе го сватиме дека е дел од животниот процес за нас ќе е нов почеток... Дел од оддавањето почит е реченицата „лесна му земја на покојниот“ но јас би се задржал на она што следува после тоа „бидете вие здрави и живи“...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ShakaZulu, post: 295286, member: 340"] Само едно нешто не може да се избегне колку и да ние го сакаме тоа. Умирањето е тоа. Татко ми почина лани. Колку и да сме подготвени да загубиме некого еден ден секогош ќе си поставување прашање зошто сега и зошто вака. Секогаш ќе е прерано да се разделиме од некого а посебно од најблиските. После се што ми се случи лично знам дека жалењето и плачењето не помага. Можеби сум нечуствителен но верувај дека секоја солза и затворање во себеси е залудна. Живеј го животот како саканиот да е покрај тебе. Води се во животот со мисла дека она што ќе го правиш твојата мајка би го подржала и прифатила и полесно ќе ти е верувај. Моментот ако некогаш помислиш дека родителот жив или починат не би одобрил некоја твоја одлука ќе е поразителен. Биди позитивен и живеј по своите принципи и размислување. Еден ден и нас ќе не снема. Колку побрзо го прифатиме тој факт ќе е подобро за нашите родители, за нас лично и за нашите деца еден ден. Последниве 10 години изгубив две баби, еден дедо, еден чичко, еден прв братучед, таткоми.... жално но исто е чувството кога губиш некој стар 89 и 18. Во секој случај еден дел од тебе, твојата „крв“ заминува под земја. Само гледај напред и стреми се кон твоите цели. Она што било за некого завршило како што еден ден ќе заврши и за нас. Моментот кога тоа ќе го сватиме дека е дел од животниот процес за нас ќе е нов почеток... Дел од оддавањето почит е реченицата „лесна му земја на покојниот“ но јас би се задржал на она што следува после тоа „бидете вие здрави и живи“... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Смρт на ρодител
На врв
Bottom