Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Сериски убијци (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 271751" data-attributes="member: 229"><p>Се навратив на темава откако случајно налетав на делот од Мајки посветен на нашиов новинар, недокажаниот сериски убиец Владо Танески.</p><p>Дека нешто смрди во случајот, издига. Толку нелогичности и промени во приказната има, што ми иде во капаче од шише да се удавам.</p><p>Тибам полицијата што прикрива докази за да не се обелодени дека не биле во право. Идиотизам.</p><p>Кај е јасно дека не им чука за секојдневни дешавки, па дури при првиот случај не ни покажале интерес ден или два по исчезнувањето на бабичката.</p><p></p><p>Некоја госпожа ги анализирала текстовите кои ги пишувал за време на најпрвичното убиство во 2003 и открила дека често спомнувал пештери и рудници, па се сомнева дека потсвесно се издавал дека првата жртва ја има фрлено таму. Да потсетам, истата никогаш не била најдена.</p><p></p><p>Чуден, многу чуден случај. Новинар што ги опишува убиствата со детали познати само на полицијата, па дури и можни дијалози, завршува во кофа вода...ок.</p><p>Настрана што целиот случај е шекнат, мене најболен ми е моментот како тој убиец може да има односи со жртвата која наводно ја отсликува мајка му?</p><p>Некако ми е дури и нелогично. Омразата е едно, но садизмот, и највеќе од сѐ, сексуалната возбуда кон родителска фигура, ми се крајно изопачени.</p><p></p><p>И додека не може да се отфрлат ДНК доказите, неговите можни мотиви и учеството во убиствата, не може ниту на толку дебилен начин некој да очекува да веруваме дека толкав човек ќе се удави во смешно кофиче вода без некој да чуе и види. Посебно не во, цитирам „ќелија 1.5 х 2.5 метри квадратни со тоалет без врата“ и три/четири души во неа.</p><p>Првенствено, самиот инстинкт за прежувување е посилен од било што, а со оглед на тоа што никакви дроги не биле најдени во организмот, просто невозможно е рефлексите да се немаат активирано, а со самото тоа следи и буката при изрипување и ударање во ниското лавабо под кое наводно бил.</p><p>Друго, физиката не дозволува такво смешно давење. Со притисокот од лицето, дел од водата ќе се излие од кофата, а за да нурне подлабоко само со лицето, ќе треба вратот да си го потсече. Освен ако не нашол врвен изум да се држи сам себе со нозете нагоре (нели, наводно на, потенцирам, <strong>ниското</strong> лавабо бил потпрен), нема шанси само со лицето да се плеснеш и да медитираш така без да реагираш.</p><p>А со модринките на врат, грб и гребнатините на челото кои е сосема можно да настанале при насилно пикање и самоодбранбено вадење на главата во/од кофа, веќе е и апсурдно да се мисли на очајничко самоубиство.</p><p>Единствено ако страдал од поделена личност посилна од него, може и ќе се подобјасни нешто донекаде, но тоа веќе нема шанси да се дознае.</p><p></p><p>Патем, спомнато е дека кај една од жртвите е пронајден мешан ДНК профил, наводно на убиецот и друга женска личност.</p><p>Зошто таа личност никој не се обиде(л) подетално да ја истражи и идентификува? Што ако таа има огромен удел во сево ова, а шета слободно?</p><p>Нели после година дена излезе уште една убиена жена, само со различен МО - убоди со остар предмет, но сосема може да се случи тоа МО да се смени по одредено време, посебно откако околу првичното се има кренато толкава фама. Сепак не сме на филм.</p><p>Многу, премногу пропусти и заташкувања уште од самиот почеток до т.н. крај.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 271751, member: 229"] Се навратив на темава откако случајно налетав на делот од Мајки посветен на нашиов новинар, недокажаниот сериски убиец Владо Танески. Дека нешто смрди во случајот, издига. Толку нелогичности и промени во приказната има, што ми иде во капаче од шише да се удавам. Тибам полицијата што прикрива докази за да не се обелодени дека не биле во право. Идиотизам. Кај е јасно дека не им чука за секојдневни дешавки, па дури при првиот случај не ни покажале интерес ден или два по исчезнувањето на бабичката. Некоја госпожа ги анализирала текстовите кои ги пишувал за време на најпрвичното убиство во 2003 и открила дека често спомнувал пештери и рудници, па се сомнева дека потсвесно се издавал дека првата жртва ја има фрлено таму. Да потсетам, истата никогаш не била најдена. Чуден, многу чуден случај. Новинар што ги опишува убиствата со детали познати само на полицијата, па дури и можни дијалози, завршува во кофа вода...ок. Настрана што целиот случај е шекнат, мене најболен ми е моментот како тој убиец може да има односи со жртвата која наводно ја отсликува мајка му? Некако ми е дури и нелогично. Омразата е едно, но садизмот, и највеќе од сѐ, сексуалната возбуда кон родителска фигура, ми се крајно изопачени. И додека не може да се отфрлат ДНК доказите, неговите можни мотиви и учеството во убиствата, не може ниту на толку дебилен начин некој да очекува да веруваме дека толкав човек ќе се удави во смешно кофиче вода без некој да чуе и види. Посебно не во, цитирам „ќелија 1.5 х 2.5 метри квадратни со тоалет без врата“ и три/четири души во неа. Првенствено, самиот инстинкт за прежувување е посилен од било што, а со оглед на тоа што никакви дроги не биле најдени во организмот, просто невозможно е рефлексите да се немаат активирано, а со самото тоа следи и буката при изрипување и ударање во ниското лавабо под кое наводно бил. Друго, физиката не дозволува такво смешно давење. Со притисокот од лицето, дел од водата ќе се излие од кофата, а за да нурне подлабоко само со лицето, ќе треба вратот да си го потсече. Освен ако не нашол врвен изум да се држи сам себе со нозете нагоре (нели, наводно на, потенцирам, [B]ниското[/B] лавабо бил потпрен), нема шанси само со лицето да се плеснеш и да медитираш така без да реагираш. А со модринките на врат, грб и гребнатините на челото кои е сосема можно да настанале при насилно пикање и самоодбранбено вадење на главата во/од кофа, веќе е и апсурдно да се мисли на очајничко самоубиство. Единствено ако страдал од поделена личност посилна од него, може и ќе се подобјасни нешто донекаде, но тоа веќе нема шанси да се дознае. Патем, спомнато е дека кај една од жртвите е пронајден мешан ДНК профил, наводно на убиецот и друга женска личност. Зошто таа личност никој не се обиде(л) подетално да ја истражи и идентификува? Што ако таа има огромен удел во сево ова, а шета слободно? Нели после година дена излезе уште една убиена жена, само со различен МО - убоди со остар предмет, но сосема може да се случи тоа МО да се смени по одредено време, посебно откако околу првичното се има кренато толкава фама. Сепак не сме на филм. Многу, премногу пропусти и заташкувања уште од самиот почеток до т.н. крај. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Сериски убијци (генерална дискусија)
На врв
Bottom