Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Секти (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="pozdrav eden topol" data-source="post: 368945" data-attributes="member: 7725"><p>Нзнам многу за сектите, знам едно, а тоа е, додека растев моите ме упозоруваа стално кога излегував, да внимавам кај одам и со кого одам, дека имало разни секти, разни групи кои врбуваат млади луѓе, кои правеле разни обреди, идр......а имаше и една комшика чиј син откако се вратил од восјка, од Загреб, таму служел, многу бил променет, чудно се однесувал, не излегувал од дома, цртал црна ружа и еден ден, на жалост, која трагедија, се обесил на таванот....језиво...Така да, јас верувам дека постојат секти и дека црната ружа е најлошата од сите што потојат..а незнам колку постојат во светов.</p><p>На јутуб гледав нешто од Димитрија Пастуовиќ, сектолог, автор е на книгите-Секти и ментална манипулација; Хорор пред нашите врати; бил долгогодишен соработник на списанието Трето око идр....па така и остана убедувањето дека има вакви деструктивни групациии.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pozdrav eden topol, post: 368945, member: 7725"] Нзнам многу за сектите, знам едно, а тоа е, додека растев моите ме упозоруваа стално кога излегував, да внимавам кај одам и со кого одам, дека имало разни секти, разни групи кои врбуваат млади луѓе, кои правеле разни обреди, идр......а имаше и една комшика чиј син откако се вратил од восјка, од Загреб, таму служел, многу бил променет, чудно се однесувал, не излегувал од дома, цртал црна ружа и еден ден, на жалост, која трагедија, се обесил на таванот....језиво...Така да, јас верувам дека постојат секти и дека црната ружа е најлошата од сите што потојат..а незнам колку постојат во светов. На јутуб гледав нешто од Димитрија Пастуовиќ, сектолог, автор е на книгите-Секти и ментална манипулација; Хорор пред нашите врати; бил долгогодишен соработник на списанието Трето око идр....па така и остана убедувањето дека има вакви деструктивни групациии. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Секти (генерална дискусија)
На врв
Bottom