Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Секти (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Anakin" data-source="post: 256071" data-attributes="member: 1770"><p>Не сум многу запознаена на оваа тема, но лично за себе можам да кажам дека не следам идеологии и правила , од таму и тоа дека не ме интересираат како функционираат и што им е целта или верувањата нивни. Често пати сум имала блиска средба со луѓе кои се нападни и ми нудат некакви книги дури откако ќе кажам Не , Благодарам, упорни се и очајни. Не знам дали припаѓаат на секта или одредена религиозна група ама мене тоа ми е очаен обид да регрутираат млади , стари слаби умови за да ги поднаполнат. Немам ништо против нечија определеност или верување и не ми сметаат, се прашувам како останатиов свет кој на што не му е гајле некако незнам како им смета нив. Познавам еден Евангелист( незнам сеа тоа е некоја црква веројатно) толку е упорен у своите верувања , а од друга страна има потреба да се докажува и да биде ужасно нападен . Мене тоа не ми покажува верување напротив ми покажува низок степен на самодоверба и страшна несигурност и слабост на една индивидуа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anakin, post: 256071, member: 1770"] Не сум многу запознаена на оваа тема, но лично за себе можам да кажам дека не следам идеологии и правила , од таму и тоа дека не ме интересираат како функционираат и што им е целта или верувањата нивни. Често пати сум имала блиска средба со луѓе кои се нападни и ми нудат некакви книги дури откако ќе кажам Не , Благодарам, упорни се и очајни. Не знам дали припаѓаат на секта или одредена религиозна група ама мене тоа ми е очаен обид да регрутираат млади , стари слаби умови за да ги поднаполнат. Немам ништо против нечија определеност или верување и не ми сметаат, се прашувам како останатиов свет кој на што не му е гајле некако незнам како им смета нив. Познавам еден Евангелист( незнам сеа тоа е некоја црква веројатно) толку е упорен у своите верувања , а од друга страна има потреба да се докажува и да биде ужасно нападен . Мене тоа не ми покажува верување напротив ми покажува низок степен на самодоверба и страшна несигурност и слабост на една индивидуа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Секти (генерална дискусија)
На врв
Bottom