Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Сатанизам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Solstice" data-source="post: 172095" data-attributes="member: 1791"><p>Имам многу прашања на оваа тема,само нема да барам одговор,чисто сакам да ги поставам.</p><p>Господ и Луци се 2 спротивставени страни. Од каде знаеме дека не е Луци добар а Господ лош?</p><p>Од каде знаеме дека е сатанизмот лоша религија,кога е претставена како лоша само од христијаните?</p><p>Од каде знаеме дека темнината можеби не е добра страна а светлината лоша? </p><p>Нит сум сатанист,нити христијанин,атеист сум. Имам читано работи од и за двете религии. Само Сатанизмот опишан од неговите поданици не ми изгледа исто со она што го кажуваат тие што се против таа религија. Наводно Луцифер не тера на убивања,жртвувања и мрачни ритуали,и го тера човекот да го бара својот Бог во самиот себе,фактички самиот човек е свој Бог.</p><p>Имав една интернет пријателка што беше сатанистка,а не беше некоја мрачна девојка,освен тоа ми кажа дека во сатанизмот има и спиритуални обреди слични на оние во будизмот,како отварање чакри,медитација итн итн.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Solstice, post: 172095, member: 1791"] Имам многу прашања на оваа тема,само нема да барам одговор,чисто сакам да ги поставам. Господ и Луци се 2 спротивставени страни. Од каде знаеме дека не е Луци добар а Господ лош? Од каде знаеме дека е сатанизмот лоша религија,кога е претставена како лоша само од христијаните? Од каде знаеме дека темнината можеби не е добра страна а светлината лоша? Нит сум сатанист,нити христијанин,атеист сум. Имам читано работи од и за двете религии. Само Сатанизмот опишан од неговите поданици не ми изгледа исто со она што го кажуваат тие што се против таа религија. Наводно Луцифер не тера на убивања,жртвувања и мрачни ритуали,и го тера човекот да го бара својот Бог во самиот себе,фактички самиот човек е свој Бог. Имав една интернет пријателка што беше сатанистка,а не беше некоја мрачна девојка,освен тоа ми кажа дека во сатанизмот има и спиритуални обреди слични на оние во будизмот,како отварање чакри,медитација итн итн. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Сатанизам
На врв
Bottom