Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Само дојди
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 371266" data-attributes="member: 3868"><p>Сите тие изгубени сеќавања,</p><p>напуштен поглед на езерото и трепет на ветрот,</p><p>тишина која кротко плови низ срцето,</p><p>сонувачки сребрен брод,</p><p>тишина која ги заглушува ушите,</p><p>допирајќи ги кристалните ѕвона на огромната провидност,</p><p>тишина како поклон,</p><p>незаслужен,</p><p>како молња низ виножитото,</p><p>ѕвони полноќта и телото ја напушта постелата,</p><p>језива е болката кога чувствуваш дека си мртов за ноќ,</p><p>језив е сонот кој безбожно го наросува телото,</p><p>но добар е заборавениот кој нуди заборав,</p><p>барем за миг,</p><p>добар е заборавениот кој нуди мртви усни за очајнички бакнеж.</p><p>Во шумата трагам по бескрај,</p><p>но стеблата умираат,</p><p>поезијата бега како мирис од овенат цвет,</p><p>јас никнав од земјата и ми припаѓа само нејзината болка,</p><p>тело кое трескавично трепери пред својата младост,</p><p>во срцето тромост и неподвижност,</p><p>но жива сум,</p><p>знам дека сум жива зошто патам,</p><p>јас имам љубов и благослов,</p><p>а патам како очајник,</p><p>О, љубов , дојди,</p><p>бакни ги очиве со твојата тишина,</p><p>заплеткај ги немирните прсти во косава,</p><p>ах, стих мој, не се распаѓај врз мирисот на ружите,</p><p>немој да се изгубиш,</p><p>Ти си мојата ноќ,</p><p>таинствена ноќ,</p><p>само ти ги познаваш и прифаќаш сите мои мисли,</p><p>твоето небо, твојот мир,</p><p>се мој сон и моја смрт.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 371266, member: 3868"] Сите тие изгубени сеќавања, напуштен поглед на езерото и трепет на ветрот, тишина која кротко плови низ срцето, сонувачки сребрен брод, тишина која ги заглушува ушите, допирајќи ги кристалните ѕвона на огромната провидност, тишина како поклон, незаслужен, како молња низ виножитото, ѕвони полноќта и телото ја напушта постелата, језива е болката кога чувствуваш дека си мртов за ноќ, језив е сонот кој безбожно го наросува телото, но добар е заборавениот кој нуди заборав, барем за миг, добар е заборавениот кој нуди мртви усни за очајнички бакнеж. Во шумата трагам по бескрај, но стеблата умираат, поезијата бега како мирис од овенат цвет, јас никнав од земјата и ми припаѓа само нејзината болка, тело кое трескавично трепери пред својата младост, во срцето тромост и неподвижност, но жива сум, знам дека сум жива зошто патам, јас имам љубов и благослов, а патам како очајник, О, љубов , дојди, бакни ги очиве со твојата тишина, заплеткај ги немирните прсти во косава, ах, стих мој, не се распаѓај врз мирисот на ружите, немој да се изгубиш, Ти си мојата ноќ, таинствена ноќ, само ти ги познаваш и прифаќаш сите мои мисли, твоето небо, твојот мир, се мој сон и моја смрт. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Само дојди
На врв
Bottom