Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Само дојди
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 364914" data-attributes="member: 3868"><p>Небото крвари на запад,</p><p>не заоѓај,</p><p>сочувај ги златните нишки,</p><p>без тебе ќе останам само немоќна ноќна пеперутка.</p><p>Дојди...</p><p>Како да е прв пат,</p><p>повлечи ме кон себе и бакнувај ме,</p><p>додека треперат дланкиве на лицето твое,</p><p>впивајќи ја од твојте очи</p><p>таа игра на бои,</p><p>со еден блесок недосеглив</p><p>акварел на познат лик да насликаат,</p><p>кој ќе им дари шаренило</p><p>на ноќите мастилни,</p><p>кога близината е повеќе од потребна,</p><p>да потсети на љубовта, уште топла,</p><p>што жедта на усните ја задржува.</p><p>Есен е...</p><p>Само дојди...</p><p>Имам цел спектар бои да ти подарам.</p><p>Во облак се претворам,</p><p>се истурам врз тебе,</p><p>со секоја капка те бакнувам,</p><p>се што некогаш било немо, да викне,</p><p>низ очиве под вело скриени</p><p>да раскаже приказна вистинска,</p><p>за тебе и за мене.</p><p>Ти, човек еден, само еден,</p><p>кој ги мина границите свои</p><p>кога ме виде светла и моќна во својот облик,</p><p>како што сама не се гледав.</p><p>Јас, една жена, само жена,</p><p>што доби лик во светот</p><p>кога те виде јак, одлучен, силен,</p><p>како истрајуваш и се возвишуваш,</p><p>до среќата ветена,</p><p>која толку ја заслужуваш.</p><p>И кога ќе помислиш дека приказните завршуваат,</p><p>ти само дојди...</p><p>Во очите твои да се будам,</p><p>во очите мои да живееш вечно,</p><p>зошто очите никогаш не стареат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 364914, member: 3868"] Небото крвари на запад, не заоѓај, сочувај ги златните нишки, без тебе ќе останам само немоќна ноќна пеперутка. Дојди... Како да е прв пат, повлечи ме кон себе и бакнувај ме, додека треперат дланкиве на лицето твое, впивајќи ја од твојте очи таа игра на бои, со еден блесок недосеглив акварел на познат лик да насликаат, кој ќе им дари шаренило на ноќите мастилни, кога близината е повеќе од потребна, да потсети на љубовта, уште топла, што жедта на усните ја задржува. Есен е... Само дојди... Имам цел спектар бои да ти подарам. Во облак се претворам, се истурам врз тебе, со секоја капка те бакнувам, се што некогаш било немо, да викне, низ очиве под вело скриени да раскаже приказна вистинска, за тебе и за мене. Ти, човек еден, само еден, кој ги мина границите свои кога ме виде светла и моќна во својот облик, како што сама не се гледав. Јас, една жена, само жена, што доби лик во светот кога те виде јак, одлучен, силен, како истрајуваш и се возвишуваш, до среќата ветена, која толку ја заслужуваш. И кога ќе помислиш дека приказните завршуваат, ти само дојди... Во очите твои да се будам, во очите мои да живееш вечно, зошто очите никогаш не стареат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Само дојди
На врв
Bottom