Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Само дојди
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 364513" data-attributes="member: 3190"><p>Знам дека ги обоив со мастило од небото,</p><p>границите на твоето срце,</p><p>но и јас ги поместив моите до него,</p><p>ми пружи рака,</p><p>за да ти бидам и ми бидеш, </p><p>темнина и светлина,</p><p>и денот и ноќта,</p><p>будење на сонцето и шеќерната квечерина,</p><p>сега знам,</p><p>ние немаме крај,</p><p>имаме почеток без разделби и сеќавања,</p><p>почеток кој никогаш не ќе заврши,</p><p>заборавот нека биде моја и твоја анатема,</p><p>зарем можеме да се откажеме самите од себе,</p><p>од иднината,</p><p>една со тебе,</p><p>една со мене,</p><p>дарувана од судбината,</p><p>не знам да заминам од твоите очи,</p><p>од твојте солзи,</p><p>од твојата насмевка,</p><p>сакам да ти бидам утеха и среќа,</p><p>со твоите лесни чекори,</p><p>по мене да газиш цврсто,</p><p>да милуваш живи цвеќиња,</p><p>биди само моја,</p><p>за да бидам свој,</p><p>твој сум,</p><p>ќе те возвишам над се,</p><p>над животот и смртта,</p><p>дојди во моите прегратки,</p><p>засекогаш,</p><p>доволно лутавме сами бесконечно,</p><p>само дојди,</p><p>нашиот пат е несовршен,</p><p>каков што е и овој живот,</p><p>кој минува со трепнување,</p><p>дојди каде се сретнавме првиот пат,</p><p>изгубени и поразени,</p><p>да се бакнеме повторно и залутаме,</p><p>без волците да ни го следат трагот,</p><p>таму каде го вдишавме првиот и последниот сон.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 364513, member: 3190"] Знам дека ги обоив со мастило од небото, границите на твоето срце, но и јас ги поместив моите до него, ми пружи рака, за да ти бидам и ми бидеш, темнина и светлина, и денот и ноќта, будење на сонцето и шеќерната квечерина, сега знам, ние немаме крај, имаме почеток без разделби и сеќавања, почеток кој никогаш не ќе заврши, заборавот нека биде моја и твоја анатема, зарем можеме да се откажеме самите од себе, од иднината, една со тебе, една со мене, дарувана од судбината, не знам да заминам од твоите очи, од твојте солзи, од твојата насмевка, сакам да ти бидам утеха и среќа, со твоите лесни чекори, по мене да газиш цврсто, да милуваш живи цвеќиња, биди само моја, за да бидам свој, твој сум, ќе те возвишам над се, над животот и смртта, дојди во моите прегратки, засекогаш, доволно лутавме сами бесконечно, само дојди, нашиот пат е несовршен, каков што е и овој живот, кој минува со трепнување, дојди каде се сретнавме првиот пат, изгубени и поразени, да се бакнеме повторно и залутаме, без волците да ни го следат трагот, таму каде го вдишавме првиот и последниот сон. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Само дојди
На врв
Bottom