Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 362117" data-attributes="member: 1176"><p>Не, најжално од се е тоа што невини луѓе гинат на сите страни, а големците, оние што цел живот си ги немаат доизмерено чиј е поголем и што не знаат како повеќе да украдат и да покажат моќ си ги греат глутеусите на фотељи и нив никој ништо не им може. Aнглија колку само крв има на рацете на некои политичари, Тачер еве прва ми паѓа на памет. Модерниве земји ич не се невини, точно, ама има и друга страна на паричката, што ме носи до некое мое мислење. Она за кое мене лично ми смета кај нив. Кога ќе се случи некој крвав настан, ние реагираме така што по секоја цена бараме да плати одговорниот. Од другата страна можни се протести за поддршка на одговорните на крвавите настани. Како што врви времево, ние се стремиме кон осуда кон пролевање крв. Не дека нема игнорантни копуци кои плачат само кога во Бостон бомба ќе пукне, а газ ги боли за животите во Сирија еве да речеме, ама веќе се свестува народот. Бавно, ама се свестува. Од другата страна имаш само желба за крв, ширење на страв и поддршка за секој изгубен живот. Ретки, многу се ретки исклучоцицте и секоја чест за нив.</p><p>За тоа како се третирани жените таму, како се силувани, мачени и како немаат право на ништо туку само служат за изживување и создавање на мини војници да не почнувам. Колку и да мразам некогаш во вакво општество што сум родена, секогаш си велам има многу полошо. Многу.</p><p></p><p>Сочувство до фамилиите на сите чии роднини се окарактеризирани со збор кој го мразам најмногу од англиската литература: casualties.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 362117, member: 1176"] Не, најжално од се е тоа што невини луѓе гинат на сите страни, а големците, оние што цел живот си ги немаат доизмерено чиј е поголем и што не знаат како повеќе да украдат и да покажат моќ си ги греат глутеусите на фотељи и нив никој ништо не им може. Aнглија колку само крв има на рацете на некои политичари, Тачер еве прва ми паѓа на памет. Модерниве земји ич не се невини, точно, ама има и друга страна на паричката, што ме носи до некое мое мислење. Она за кое мене лично ми смета кај нив. Кога ќе се случи некој крвав настан, ние реагираме така што по секоја цена бараме да плати одговорниот. Од другата страна можни се протести за поддршка на одговорните на крвавите настани. Како што врви времево, ние се стремиме кон осуда кон пролевање крв. Не дека нема игнорантни копуци кои плачат само кога во Бостон бомба ќе пукне, а газ ги боли за животите во Сирија еве да речеме, ама веќе се свестува народот. Бавно, ама се свестува. Од другата страна имаш само желба за крв, ширење на страв и поддршка за секој изгубен живот. Ретки, многу се ретки исклучоцицте и секоја чест за нив. За тоа како се третирани жените таму, како се силувани, мачени и како немаат право на ништо туку само служат за изживување и создавање на мини војници да не почнувам. Колку и да мразам некогаш во вакво општество што сум родена, секогаш си велам има многу полошо. Многу. Сочувство до фамилиите на сите чии роднини се окарактеризирани со збор кој го мразам најмногу од англиската литература: casualties. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom