Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="BioTrpe" data-source="post: 358311" data-attributes="member: 6419"><p>Повторно грешиш Ита, во ред е да го убиеш животното за да си го одбраниш својот живот, но сточарот кога ги коли овците од трлото тој не го прави тоа за да се одбрани себе, ниту поради опстанок. Порано можеби било така, но денес кога е веќе докажано (за вас не е, бидејки вистината се длабоко крие од вашите очи) дека човекот е 100% граден за веганска храна. </p><p>Па ти не ги јадеш мечките и волците за да мораш да ги убиваш, ти ги јадеш тревопасните животни кои немаат ронка гнев во себе за да нападнат. </p><p>Што ке и се на баба ти 80 и кусур години кога била болна? .. Не е битно колку ке живееш туку колку квалитетно ке живееш.</p><p>Го оправдуваш сточарот што првин ги паси и гали а потоа ги коли за да ги крка? </p><p>Како би се чувствувала ако јас на твоето дете секој ден му давам да игра игрици на мојот телефон, му давам чоколади и по 50 денари за тост секој ден, за кога ке наполни 12 години да му ргнам нож во грлото и закачам да виси со нозете нагоре заедно со други негови врсници ????? </p><p>Зошто мислиш дека различните цели на убивањето го оправдуваат чинот? Убиство е убиство, без разлика за кој вид станува збор, раса, пол.</p><p>И да, повторно погрешно не сфаќате, доколку збориме за заштита на животните не значи дека сме против луѓето и дека им посакуваме лошо на нив, ете ако сме јас и ти во планина и не нападне мечка, јас нема да кажам "Бегај бе, јас сум веган, нема да те спасам" туку ке рипнам и ке се обидам да те спасам. </p><p>Но кој да ги заштити животните од нашиот мега масовен, убиствен напад ?</p><p>Дали е исто да те силувам директно или првин те носам на пијачка, те возам во моето ферари, гледаме филм, јадеме пица, те напивам и на крај те силувам? </p><p>Силување е силување, убиство е убиство, прашај дете мало од 2-3 години и слушај како со чисто срце ке ти одговори дека не сака да види ниту едно животно мртво. Ова ваше однесување е наметнато, научено од системот, од образованието, од религијата, од политиката, се додека сте таму ке бидете слепи.</p><p>Ма немој, таа месна, млечна, фармацевстска индустрија за кого ги вршат тие убиства, силувања, тестирање на лекови и шминки врз животни ако не за вас - барателите / конзумерите ??</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BioTrpe, post: 358311, member: 6419"] Повторно грешиш Ита, во ред е да го убиеш животното за да си го одбраниш својот живот, но сточарот кога ги коли овците од трлото тој не го прави тоа за да се одбрани себе, ниту поради опстанок. Порано можеби било така, но денес кога е веќе докажано (за вас не е, бидејки вистината се длабоко крие од вашите очи) дека човекот е 100% граден за веганска храна. Па ти не ги јадеш мечките и волците за да мораш да ги убиваш, ти ги јадеш тревопасните животни кои немаат ронка гнев во себе за да нападнат. Што ке и се на баба ти 80 и кусур години кога била болна? .. Не е битно колку ке живееш туку колку квалитетно ке живееш. Го оправдуваш сточарот што првин ги паси и гали а потоа ги коли за да ги крка? Како би се чувствувала ако јас на твоето дете секој ден му давам да игра игрици на мојот телефон, му давам чоколади и по 50 денари за тост секој ден, за кога ке наполни 12 години да му ргнам нож во грлото и закачам да виси со нозете нагоре заедно со други негови врсници ????? Зошто мислиш дека различните цели на убивањето го оправдуваат чинот? Убиство е убиство, без разлика за кој вид станува збор, раса, пол. И да, повторно погрешно не сфаќате, доколку збориме за заштита на животните не значи дека сме против луѓето и дека им посакуваме лошо на нив, ете ако сме јас и ти во планина и не нападне мечка, јас нема да кажам "Бегај бе, јас сум веган, нема да те спасам" туку ке рипнам и ке се обидам да те спасам. Но кој да ги заштити животните од нашиот мега масовен, убиствен напад ? Дали е исто да те силувам директно или првин те носам на пијачка, те возам во моето ферари, гледаме филм, јадеме пица, те напивам и на крај те силувам? Силување е силување, убиство е убиство, прашај дете мало од 2-3 години и слушај како со чисто срце ке ти одговори дека не сака да види ниту едно животно мртво. Ова ваше однесување е наметнато, научено од системот, од образованието, од религијата, од политиката, се додека сте таму ке бидете слепи. Ма немој, таа месна, млечна, фармацевстска индустрија за кого ги вршат тие убиства, силувања, тестирање на лекови и шминки врз животни ако не за вас - барателите / конзумерите ?? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom