Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="BioTrpe" data-source="post: 358308" data-attributes="member: 6419"><p>Лошо размислуваш Ита, ако ние немаме право да се мешаме во туѓите животи тогаш што барате вие да се мешате во животите на животните и да одлучувате за нивниот живот од раѓање па до смрт, вие да одлучувате како тоа животно ке живее и како ке умре, притоа да се гордеете со неговата смрт?</p><p>Зошто мислиш дека е крајно бедно ако ве правам и нарекувам убијци и пишувам грди зборови за вас? Кажи ми тогаш како ги опишувате педофилите, дали ги наградувате или осудувате, или оние кои силуваат жени, или мажите кои ги тепаат секоја вечер своите жени?</p><p>Слободно дели не, бидејки се срамам што припаѓам на ваков мизерен вид.</p><p></p><p>Слабо си запознаена со веганството и пишуваш не зрели работи. </p><p>И јас сум бил сештојад како мал, оти така ме учеле ... како што и вас ве научиле, но и мене како и сите вас нон-стоп ме фаќале грипови, вируси, алергии, ме носеле на инфузии, инјекции, сум пиел антибиотици, но откако сум веган овие работи за мене се измислици.</p><p>Сто процентно те убедувам дека во болниците нема вегани, напротив преполни се со сештојади ..</p><p></p><p>Сме имале секакви проблеми, и баш тие проблеми не натерале да размислуваме од друга перспектива, поинаква од онаа која не учат родителите или усраниот образовен систем, така да кога би дошол некој здравствен пробле до грклан само ке не натера уште толку да го појачаме овој начин на живот дури и посилно отколку што во моментов живееме (но тоа би не чинело некој денар повеќе, па затоа не одиме до крај).</p><p></p><p>Во ред е тоа што ако те нападне ке го удриш и ти, истепаш, убиеш, но чекај малку .. како тоа ги обожаваш кучињата а од друга страна јадеш кози и пилиња ? </p><p>Како можеш едното да го сакаш и чуваш, другото да го силуваш, убиваш и јадеш? </p><p>Во претходниот пост ти споредив со холокаустите на Хитлер и холокаустите за животни, овој пат ке ти споредам со расизмот и (Спишисизмот - дискриминација по видова основа). Нели не е Ок да си расист, да ги делиш и мразиш луѓето според раса, тогаш зошто е во ред да ги делиш животните според вид, секое животно е дел од заедница која ја делат со нас, припаѓаме на ист дом, волшебен дом наречен природа, во која си владеат нејзини правила и кај и да е човекот ке исчезне како вид, дојдени сме најкасно тука, направивме доволно штета, и ке си одиме најскоро.</p><p></p><p>-Инаку она околу пајажината беше на шала спомнато, но и ти како и [USER=621]@existence[/USER] се фаќаш за делчето кое има најмала улога во текстот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BioTrpe, post: 358308, member: 6419"] Лошо размислуваш Ита, ако ние немаме право да се мешаме во туѓите животи тогаш што барате вие да се мешате во животите на животните и да одлучувате за нивниот живот од раѓање па до смрт, вие да одлучувате како тоа животно ке живее и како ке умре, притоа да се гордеете со неговата смрт? Зошто мислиш дека е крајно бедно ако ве правам и нарекувам убијци и пишувам грди зборови за вас? Кажи ми тогаш како ги опишувате педофилите, дали ги наградувате или осудувате, или оние кои силуваат жени, или мажите кои ги тепаат секоја вечер своите жени? Слободно дели не, бидејки се срамам што припаѓам на ваков мизерен вид. Слабо си запознаена со веганството и пишуваш не зрели работи. И јас сум бил сештојад како мал, оти така ме учеле ... како што и вас ве научиле, но и мене како и сите вас нон-стоп ме фаќале грипови, вируси, алергии, ме носеле на инфузии, инјекции, сум пиел антибиотици, но откако сум веган овие работи за мене се измислици. Сто процентно те убедувам дека во болниците нема вегани, напротив преполни се со сештојади .. Сме имале секакви проблеми, и баш тие проблеми не натерале да размислуваме од друга перспектива, поинаква од онаа која не учат родителите или усраниот образовен систем, така да кога би дошол некој здравствен пробле до грклан само ке не натера уште толку да го појачаме овој начин на живот дури и посилно отколку што во моментов живееме (но тоа би не чинело некој денар повеќе, па затоа не одиме до крај). Во ред е тоа што ако те нападне ке го удриш и ти, истепаш, убиеш, но чекај малку .. како тоа ги обожаваш кучињата а од друга страна јадеш кози и пилиња ? Како можеш едното да го сакаш и чуваш, другото да го силуваш, убиваш и јадеш? Во претходниот пост ти споредив со холокаустите на Хитлер и холокаустите за животни, овој пат ке ти споредам со расизмот и (Спишисизмот - дискриминација по видова основа). Нели не е Ок да си расист, да ги делиш и мразиш луѓето според раса, тогаш зошто е во ред да ги делиш животните според вид, секое животно е дел од заедница која ја делат со нас, припаѓаме на ист дом, волшебен дом наречен природа, во која си владеат нејзини правила и кај и да е човекот ке исчезне како вид, дојдени сме најкасно тука, направивме доволно штета, и ке си одиме најскоро. -Инаку она околу пајажината беше на шала спомнато, но и ти како и [USER=621]@existence[/USER] се фаќаш за делчето кое има најмала улога во текстот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom