Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 358186" data-attributes="member: 1867"><p>Јас не ја оправдувам ниту модата со веганството, неколку пати го имам кажано тоа. Веганските производи од соја се чист отров, готовите производи - исто. Незнам за другите ама јас и Трпе се дома сами си правиме и не го подржуваме помодарското веганство, ниту пак купуваме готови вегански производи. Затоа треба човек да е свесен за секоја своја постапка, а не да следи трендови или однапред наметнати животни стилови. Суплементи исто така не земаме, не ни фали ништо. Б12 го има природно во устата и во цревата, довоно е само да се мијат забите со природни пасти за заби и да не се пијат антибиотици, витаминот Д се добива од сонцето, доволно е пола саат дневно да си на сончева светлина, па и помалку, а витамин А има во многу други растенија. </p><p>Како тогаш другите животински видови кои се на растителна храна имаат се што им е потребно, и нашет тело е анимално како и нивното, како преживуваат горилата на пример кои многу ретко јадат месо, само кога немаат доволно растителна храна, а тоа ретко се случува и пази, едно животно го јадат повеке од 20 горили, значи се работи за многу мала количина на месо.</p><p>Веганството кај луѓето постоело одсекогаш. има древни азиски племиња кои што самата религија не им дозволува да јадат нешто што има очи, поголем дел д азија и африка се населени со вегетаријанско или веганско население, само што ова не се кажува по телевизиите, ниту се учи на школо, уште малку во пирамидите за исхрана верувам дека ке се воведе и хамбургер како оснивна храна... искрено нема да ме чуди тоа.</p><p></p><p>За празниците... муабетот не ми беше дека е лошо што си дозволувате да се опуштите тие неколку дена, туку затоа што не го правите тоа почесто. Не треба да сте робови на општтеството, секој момент треба да сте сречни и секој ден да ви е божиќ или бадник, нова година или роденден. Некако не ми е јасно зошто се жртвуваат 360 дена во годината а само 5 дена се уживаат, нешто не е во ред нели?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 358186, member: 1867"] Јас не ја оправдувам ниту модата со веганството, неколку пати го имам кажано тоа. Веганските производи од соја се чист отров, готовите производи - исто. Незнам за другите ама јас и Трпе се дома сами си правиме и не го подржуваме помодарското веганство, ниту пак купуваме готови вегански производи. Затоа треба човек да е свесен за секоја своја постапка, а не да следи трендови или однапред наметнати животни стилови. Суплементи исто така не земаме, не ни фали ништо. Б12 го има природно во устата и во цревата, довоно е само да се мијат забите со природни пасти за заби и да не се пијат антибиотици, витаминот Д се добива од сонцето, доволно е пола саат дневно да си на сончева светлина, па и помалку, а витамин А има во многу други растенија. Како тогаш другите животински видови кои се на растителна храна имаат се што им е потребно, и нашет тело е анимално како и нивното, како преживуваат горилата на пример кои многу ретко јадат месо, само кога немаат доволно растителна храна, а тоа ретко се случува и пази, едно животно го јадат повеке од 20 горили, значи се работи за многу мала количина на месо. Веганството кај луѓето постоело одсекогаш. има древни азиски племиња кои што самата религија не им дозволува да јадат нешто што има очи, поголем дел д азија и африка се населени со вегетаријанско или веганско население, само што ова не се кажува по телевизиите, ниту се учи на школо, уште малку во пирамидите за исхрана верувам дека ке се воведе и хамбургер како оснивна храна... искрено нема да ме чуди тоа. За празниците... муабетот не ми беше дека е лошо што си дозволувате да се опуштите тие неколку дена, туку затоа што не го правите тоа почесто. Не треба да сте робови на општтеството, секој момент треба да сте сречни и секој ден да ви е божиќ или бадник, нова година или роденден. Некако не ми е јасно зошто се жртвуваат 360 дена во годината а само 5 дена се уживаат, нешто не е во ред нели? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom