Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 348571" data-attributes="member: 1176"><p>- ќе се утврди дека во текот на бременоста или по породувањето би можела жената да дојде во тешки, лични семејни, материјални или други прилики што ќе имаат одраз врз нејзиното здравје. Како тешки лични семејни материјални и други прилики од ставот 1 алинеја 4 на овој член се сметаат особено: потешко нарушените брачни и семејни односи, постоење на асоцијални појави во семејството, тешки станбени услови, материјална необезбеденост, нарушување на здравјето на членови на семејството и бројот на децата во семејството.</p><p></p><p>Еве го законот, изваден од службен весник. Јас лично познавам особа која абортираше пред некое време, значи има начин. Не е тоа темата на муабетот, си има посебна тема за абортус.</p><p>Болдираниов дел, каде што тврдиш дека не е таа крива. Како можеш за особа која што го направила ова да речеш дека не е крива? Што треба да направи еден човек според тебе за да биде обвинет за чедоморство? </p><p>Имаш човек кој детето си го фрлил во канта за ѓубре и најладнокрвно си продолжил со журка, што повеќе од ова треба да се каже? И не знам по која литература си читала за постпородилни знаци на депресија и шок, убивање на дете јас барем не сум прочитала. Точно е дека се случува една одисеја на хормони и на други медијатори во телото, ама убиствени нагони кај здрав човек не се јавуваат. Ако најдеш негде вакви информации, те молам сподели ги. </p><p>Јас можам да замислам непланирана бременост, некоја девојка да не го сака детето, да сака да го даде некаде и слично, меѓутоа да го фрлиш во канта за отпадоци и да си продолжиш со животот како ништо да не било, тоа мене ми е длабоко во множеството на пореметувања. Секоја друга опција која и била на располагање е подобра од тоа што таа го направила. </p><p>А и не знам зошто се навраќам на темава, уште ми се гади.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 348571, member: 1176"] - ќе се утврди дека во текот на бременоста или по породувањето би можела жената да дојде во тешки, лични семејни, материјални или други прилики што ќе имаат одраз врз нејзиното здравје. Како тешки лични семејни материјални и други прилики од ставот 1 алинеја 4 на овој член се сметаат особено: потешко нарушените брачни и семејни односи, постоење на асоцијални појави во семејството, тешки станбени услови, материјална необезбеденост, нарушување на здравјето на членови на семејството и бројот на децата во семејството. Еве го законот, изваден од службен весник. Јас лично познавам особа која абортираше пред некое време, значи има начин. Не е тоа темата на муабетот, си има посебна тема за абортус. Болдираниов дел, каде што тврдиш дека не е таа крива. Како можеш за особа која што го направила ова да речеш дека не е крива? Што треба да направи еден човек според тебе за да биде обвинет за чедоморство? Имаш човек кој детето си го фрлил во канта за ѓубре и најладнокрвно си продолжил со журка, што повеќе од ова треба да се каже? И не знам по која литература си читала за постпородилни знаци на депресија и шок, убивање на дете јас барем не сум прочитала. Точно е дека се случува една одисеја на хормони и на други медијатори во телото, ама убиствени нагони кај здрав човек не се јавуваат. Ако најдеш негде вакви информации, те молам сподели ги. Јас можам да замислам непланирана бременост, некоја девојка да не го сака детето, да сака да го даде некаде и слично, меѓутоа да го фрлиш во канта за отпадоци и да си продолжиш со животот како ништо да не било, тоа мене ми е длабоко во множеството на пореметувања. Секоја друга опција која и била на располагање е подобра од тоа што таа го направила. А и не знам зошто се навраќам на темава, уште ми се гади. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom