Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lele-" data-source="post: 342353" data-attributes="member: 2003"><p>Имам веќе пишувано за ова така да не би ми било проблем пак да повторам.</p><p>Станува збор за мајка ми, пред веќе три години на едната нога и ги исекоа сите 5 прсти. Се почна од еден плускавец кој се искомплицира и кога на тоа ќе додадеш лекарска запоставеност ќе добиеш гангрена со два вида на бактерии. Беше што беше, зарасна раната со исклучок на палецот т.е местото кај што беше палецот. Во меѓувреме како што се затвараше раната така се собираа мртви кожи.</p><p></p><p>Секоја контрола додека одевме го прашував докторот дали ќе ги исчисти сепак кај нив е многу по стерилно и знаат како нели тоа им е работа, а како одговор добивав само: Нека ја кисне ногата па сами ќе си паднат. Па така морав да почнам сама да ги вадам тие мртви кожи пошто од една страна мирисаа (посебно летен период), а од друга страна има веројатност да се повтори гангрената ако не се отстранат.</p><p></p><p>Е сега зашто реков дека немам срце да го исечам тоа мало парче месо. Самата помисла дека треба да сечеш парче месо во отворена рана боли, а не сакам ни да замислам колку би ја болело мајка ми. Друго јас немам никаква допирна точка со медицината не знам дали воопшто смеам да го исечам, сакајќи да и направам добро можам само полошо да направам. Секогаш гледам да одржувам некое ниво на чистота т.е хигиена, но кога веќе станува збор за скапано месо треба докториве малку да посветат внимание, а не да гледаат само како да те откачат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lele-, post: 342353, member: 2003"] Имам веќе пишувано за ова така да не би ми било проблем пак да повторам. Станува збор за мајка ми, пред веќе три години на едната нога и ги исекоа сите 5 прсти. Се почна од еден плускавец кој се искомплицира и кога на тоа ќе додадеш лекарска запоставеност ќе добиеш гангрена со два вида на бактерии. Беше што беше, зарасна раната со исклучок на палецот т.е местото кај што беше палецот. Во меѓувреме како што се затвараше раната така се собираа мртви кожи. Секоја контрола додека одевме го прашував докторот дали ќе ги исчисти сепак кај нив е многу по стерилно и знаат како нели тоа им е работа, а како одговор добивав само: Нека ја кисне ногата па сами ќе си паднат. Па така морав да почнам сама да ги вадам тие мртви кожи пошто од една страна мирисаа (посебно летен период), а од друга страна има веројатност да се повтори гангрената ако не се отстранат. Е сега зашто реков дека немам срце да го исечам тоа мало парче месо. Самата помисла дека треба да сечеш парче месо во отворена рана боли, а не сакам ни да замислам колку би ја болело мајка ми. Друго јас немам никаква допирна точка со медицината не знам дали воопшто смеам да го исечам, сакајќи да и направам добро можам само полошо да направам. Секогаш гледам да одржувам некое ниво на чистота т.е хигиена, но кога веќе станува збор за скапано месо треба докториве малку да посветат внимание, а не да гледаат само како да те откачат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom