Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="diva orhideja" data-source="post: 337446" data-attributes="member: 3931"><p>Дуќан на вистината-Антони Де Мело</p><p>Некој си човек си шетал низ улиците во некое гратче, имал време, се загледувал во излозите, во тезгите.</p><p>Кога завртел на едно ќоше, здогледал еден стар скромен дуќан со тенда, без натпис, но во излогот имало една табла на која пишувало Дуќан на вистината.Човекот радознало влегол внатре да види за што станува збор и ја прашал г-ѓата што работела таму, некоја стара жена, какви вистини продава.</p><p>Жената му одговорила дека имаат делимични вистини, релативни, статистички, потполни..и уште недоречено, човекот извикал-Е таква вистина сакам, доста ми е од лаги и превари, дајте ми потполна вистина!</p><p>Жената го прашала- Дали ја знаете цената на потполната вистина?</p><p>Не, не ја знам, одговорил човекот!</p><p>Ако ја купите потполната вистина, цената ќе ви биде немир, никогаш нема да можете да бидете смирени- одговорила жената.</p><p>Човекот кога го слушнал тоа осетил некоја нелагодност, трнци му поминаа низ телото и се подзамислил а потоа и одговорил : Не благодарам, не ми треба сега да ја купам, можеби нареден пат! и си излегол од дуќанот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diva orhideja, post: 337446, member: 3931"] Дуќан на вистината-Антони Де Мело Некој си човек си шетал низ улиците во некое гратче, имал време, се загледувал во излозите, во тезгите. Кога завртел на едно ќоше, здогледал еден стар скромен дуќан со тенда, без натпис, но во излогот имало една табла на која пишувало Дуќан на вистината.Човекот радознало влегол внатре да види за што станува збор и ја прашал г-ѓата што работела таму, некоја стара жена, какви вистини продава. Жената му одговорила дека имаат делимични вистини, релативни, статистички, потполни..и уште недоречено, човекот извикал-Е таква вистина сакам, доста ми е од лаги и превари, дајте ми потполна вистина! Жената го прашала- Дали ја знаете цената на потполната вистина? Не, не ја знам, одговорил човекот! Ако ја купите потполната вистина, цената ќе ви биде немир, никогаш нема да можете да бидете смирени- одговорила жената. Човекот кога го слушнал тоа осетил некоја нелагодност, трнци му поминаа низ телото и се подзамислил а потоа и одговорил : Не благодарам, не ми треба сега да ја купам, можеби нареден пат! и си излегол од дуќанот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom