Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 330588" data-attributes="member: 266"><p>Имам видено многу мрднати пешаци поготово на Партизанска. Редовно си поминуваат на црвено, веројатно мислејќи дека булеварот е огромен и нема шанси да не види ако доаѓа кола. Али мислам дека навика е во прашање. Поминал тука на црвено, ќе помине и на друго место. Човеку, каде се брзаш? Почекај си 20-30 секунди и ТОГАШ, кога ти е зелено за минување, ПОВТОРНО внимавај и помини си.</p><p>Но, од друга страна, зошто до пред 2 недели бев на точак и цело лето возев, ја знам и таа страна. Прво и основно, градов е грд, ужасен, никаков! Не се вози точак во Скопје. Барем не во пределите јас каде што возев. Ретко има обележана лента на тротоарите (само на поголеми), повеќето тротоари се покриени со паркирани коли што автоматски сакал-нејќел мораш да возиш на улица до коли, самите тротоари (и ленти, ако можат да се наречат) се катастрофални, полни со дупки и други пречки. Најблизок момент што сум го имала со кола, а јас на точак беше еднаш кога поминував на пешачки, а таксист правеше U вртење на сред булевар и не ме примети, но среќа, брзо изреагира и застана пред мене. И такви двајцата се глеаме малце подзапрепастени и направи некој гест (мислам на извинување) и си отидов. Поентата ми е, страшно е во градов да си на велосипед, пред се. Дали мислат дека зошто си на точак па побрзо ќе пројдеш, па не мораат да подзастанат, прават грешна проценка, не знам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 330588, member: 266"] Имам видено многу мрднати пешаци поготово на Партизанска. Редовно си поминуваат на црвено, веројатно мислејќи дека булеварот е огромен и нема шанси да не види ако доаѓа кола. Али мислам дека навика е во прашање. Поминал тука на црвено, ќе помине и на друго место. Човеку, каде се брзаш? Почекај си 20-30 секунди и ТОГАШ, кога ти е зелено за минување, ПОВТОРНО внимавај и помини си. Но, од друга страна, зошто до пред 2 недели бев на точак и цело лето возев, ја знам и таа страна. Прво и основно, градов е грд, ужасен, никаков! Не се вози точак во Скопје. Барем не во пределите јас каде што возев. Ретко има обележана лента на тротоарите (само на поголеми), повеќето тротоари се покриени со паркирани коли што автоматски сакал-нејќел мораш да возиш на улица до коли, самите тротоари (и ленти, ако можат да се наречат) се катастрофални, полни со дупки и други пречки. Најблизок момент што сум го имала со кола, а јас на точак беше еднаш кога поминував на пешачки, а таксист правеше U вртење на сред булевар и не ме примети, но среќа, брзо изреагира и застана пред мене. И такви двајцата се глеаме малце подзапрепастени и направи некој гест (мислам на извинување) и си отидов. Поентата ми е, страшно е во градов да си на велосипед, пред се. Дали мислат дека зошто си на точак па побрзо ќе пројдеш, па не мораат да подзастанат, прават грешна проценка, не знам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom