Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 323745" data-attributes="member: 621"><p>Цитирам македонско новинарство:</p><p></p><p>Пази сеа логика, цената на парното греење си ја делат на 6 или на 12 рати ама цената на струјното греење само на 6 рати. Споредено според нивниот ценовник му доаѓа вака:</p><p>Парно: 12 х 2 000 = 24 000 ден. (иако не верувам да е толку туку 2500-3000 месечна рата што би го направила парното 30-36 000)</p><p>Струја: 30 000 ден.</p><p></p><p>Со парното си ограничен навечер да спиеш на ладно, на струја пушташ кога што ти одговара. Со парното јас годинава мрзнев и преку ден затоа што ја намалија моќноста за околу 20%, кога се греев на струја немав такви проблеми затоа што си регулирав колку ќе ми биде топло во собата. Моите искуства со струјно греење и не се баш така како што ги прикажуваат. За стан од 60тина квадрати плативме само еден месец сметка од 10000, другите по 4000 просек е арно ама тука не спаѓа само греењето. Ако извадам просек од летно време по 2000 за струја излегува дека сме платиле 4 месеци додатни 2000 и еден месец додатни 8000 што прави вкупно околу 16 000 за греење на струја. Еве нека се и 20 000, ама за тие пари јас регулирам кога и колку ќе пуштам греење.</p><p>Да споредам со дрва, за стан од 60-тина квадрати требаат 10-12 кубици дрва зависно колкав простор се грее (кај мене дома си поминуваме и со 5-6 кубици ама друга прича е тоа пошто јас сум дома околу месец дена вкупно). Тоа се 20-25 000 годишно </p><p></p><p>Јас не знам кој ги учи ова новинарите да прават вакви „експертски“ анализи ама понекогаш може и да се воздржат од изигравање експерти по се`.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 323745, member: 621"] Цитирам македонско новинарство: Пази сеа логика, цената на парното греење си ја делат на 6 или на 12 рати ама цената на струјното греење само на 6 рати. Споредено според нивниот ценовник му доаѓа вака: Парно: 12 х 2 000 = 24 000 ден. (иако не верувам да е толку туку 2500-3000 месечна рата што би го направила парното 30-36 000) Струја: 30 000 ден. Со парното си ограничен навечер да спиеш на ладно, на струја пушташ кога што ти одговара. Со парното јас годинава мрзнев и преку ден затоа што ја намалија моќноста за околу 20%, кога се греев на струја немав такви проблеми затоа што си регулирав колку ќе ми биде топло во собата. Моите искуства со струјно греење и не се баш така како што ги прикажуваат. За стан од 60тина квадрати плативме само еден месец сметка од 10000, другите по 4000 просек е арно ама тука не спаѓа само греењето. Ако извадам просек од летно време по 2000 за струја излегува дека сме платиле 4 месеци додатни 2000 и еден месец додатни 8000 што прави вкупно околу 16 000 за греење на струја. Еве нека се и 20 000, ама за тие пари јас регулирам кога и колку ќе пуштам греење. Да споредам со дрва, за стан од 60-тина квадрати требаат 10-12 кубици дрва зависно колкав простор се грее (кај мене дома си поминуваме и со 5-6 кубици ама друга прича е тоа пошто јас сум дома околу месец дена вкупно). Тоа се 20-25 000 годишно Јас не знам кој ги учи ова новинарите да прават вакви „експертски“ анализи ама понекогаш може и да се воздржат од изигравање експерти по се`. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom