Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 309072" data-attributes="member: 272"><p>Поентата не ми е генерализирање, баш напротив, Со тоа што развиваш дискусија околу проблемов, се оддалечуваш од онаа генерализација што јас ја употребив иронично. </p><p>Повеќето пред работава да ескалира нит знаеја за луѓево, можда еден мал дел се потсетија на данските карикатуристи кои „испровоцираа“ раја на религиска база. </p><p>Не ја оправдувам акцијава во никој случај, бидејќи како што реков ако религијата ти е нешто најсвето и ако таа те учи на љубов и соживот, тогаш сам себе се убиЈаш со тоа што го прекршуваш моралниот кодекс во оноа што веруваш. </p><p>Поентата ми е сосема на друга страна - популизмот што се шири во нашите краишта на база на приученост и став завземен од масата, наспроти личните согледувања. Ако 3ца „угледни“/„влијателни“ пишат "Je suis Charlie" по дифолт стојат уште 10тина како логистика да се шири нештото како рак, наместо истото да се согледа од своја перспектива на собрани информации. Поентата е тука обратна, наместо акцијата да побуди малку повеќе куриозитет да научи човек нешто повеќе за карикатуристите, таа чисто од помодарство тера некоја заслепена идеологија. Најсмешното е што видов неколку колеги од Сител телевизија сликани со истата парола, а самите знаеме за природата на владините телевизии во нашата земја. Слобода на мислата? Ма нееее, они си беа топ, си тераат контролирана демократија, такозвани медиумски мрак. </p><p>Споредувањата на слобоните медиуми тука и кај французите преку паролата Je suis Charlie нема никаква допирна точка со демократија. И ние едно време бевме А1. At least some of us.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 309072, member: 272"] Поентата не ми е генерализирање, баш напротив, Со тоа што развиваш дискусија околу проблемов, се оддалечуваш од онаа генерализација што јас ја употребив иронично. Повеќето пред работава да ескалира нит знаеја за луѓево, можда еден мал дел се потсетија на данските карикатуристи кои „испровоцираа“ раја на религиска база. Не ја оправдувам акцијава во никој случај, бидејќи како што реков ако религијата ти е нешто најсвето и ако таа те учи на љубов и соживот, тогаш сам себе се убиЈаш со тоа што го прекршуваш моралниот кодекс во оноа што веруваш. Поентата ми е сосема на друга страна - популизмот што се шири во нашите краишта на база на приученост и став завземен од масата, наспроти личните согледувања. Ако 3ца „угледни“/„влијателни“ пишат "Je suis Charlie" по дифолт стојат уште 10тина како логистика да се шири нештото како рак, наместо истото да се согледа од своја перспектива на собрани информации. Поентата е тука обратна, наместо акцијата да побуди малку повеќе куриозитет да научи човек нешто повеќе за карикатуристите, таа чисто од помодарство тера некоја заслепена идеологија. Најсмешното е што видов неколку колеги од Сител телевизија сликани со истата парола, а самите знаеме за природата на владините телевизии во нашата земја. Слобода на мислата? Ма нееее, они си беа топ, си тераат контролирана демократија, такозвани медиумски мрак. Споредувањата на слобоните медиуми тука и кај французите преку паролата Je suis Charlie нема никаква допирна точка со демократија. И ние едно време бевме А1. At least some of us. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom