Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 307742" data-attributes="member: 437"><p>Зарем тоа со болд не е контрадикторно и самопоништувачко?</p><p>Точно, ти ја имаш најценетата и една од најбитните професии, ако не и најбитната. Толку работни часови, мала плата, стрес, претпоставувам и варијабилно работно време. Да не говорам за тежината додека ја добиеш титулата доктор.</p><p>Еве јас волонтирам во сметководствена компанија за без пари, зошто нели, многу не има нас економистите ,,со лопата да е ринеш" и лесно сме заменливи на пазар на труд. Сакаш да кажеш дека сум наивна што останувам таму и дека не пробувам да печам занает? Знам како е да се останува и по цели ноќи, да правиш извештаи, да консолидираш сметки и биланси, па да пробаш да ставиш под иста основа индивидуални методи на тековна и архивски дејства. Па да исправуваш грешки, да се справуваш со секакви тертипи на комитенти и измени за утре сабајле кога ќе помине интерна ревизија, фискална полиција, државна ревизија и да не ги редам се' да ми се сведе на ,,еднаква пасива и актива" т.е да стојам ,,зад мојата дијагноза"? Не тоа, не е ни приближно до канцеларија.</p><p>Не ми е целта да правам споредба кој што работа работи и за колку ја работи. Да и јас печам занает. Не те цитирав за да се исповедам каква задача работам, Но апсурдно да се ставаат сосема различни струки, со сосема различни принципи, методологии на функционирање и работни окружувања во ист кош па уште да се споредуваат. Ако бараш пропусти на генерално ниво, секаде ќе ги најдеш. Слободно можам и јас да речам (карикирам) ,,Тешко на оние на медицина и електро а блазе им на оние од педагошки и филолошки". Дали е така? Најлесно е да се споредуваат предности на една со слабости на друга и обратното. Уште потешко факултет со струка и професија.</p><p>Секој со својата одлука и секој со својата (специфична) тежина.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 307742, member: 437"] Зарем тоа со болд не е контрадикторно и самопоништувачко? Точно, ти ја имаш најценетата и една од најбитните професии, ако не и најбитната. Толку работни часови, мала плата, стрес, претпоставувам и варијабилно работно време. Да не говорам за тежината додека ја добиеш титулата доктор. Еве јас волонтирам во сметководствена компанија за без пари, зошто нели, многу не има нас економистите ,,со лопата да е ринеш" и лесно сме заменливи на пазар на труд. Сакаш да кажеш дека сум наивна што останувам таму и дека не пробувам да печам занает? Знам како е да се останува и по цели ноќи, да правиш извештаи, да консолидираш сметки и биланси, па да пробаш да ставиш под иста основа индивидуални методи на тековна и архивски дејства. Па да исправуваш грешки, да се справуваш со секакви тертипи на комитенти и измени за утре сабајле кога ќе помине интерна ревизија, фискална полиција, државна ревизија и да не ги редам се' да ми се сведе на ,,еднаква пасива и актива" т.е да стојам ,,зад мојата дијагноза"? Не тоа, не е ни приближно до канцеларија. Не ми е целта да правам споредба кој што работа работи и за колку ја работи. Да и јас печам занает. Не те цитирав за да се исповедам каква задача работам, Но апсурдно да се ставаат сосема различни струки, со сосема различни принципи, методологии на функционирање и работни окружувања во ист кош па уште да се споредуваат. Ако бараш пропусти на генерално ниво, секаде ќе ги најдеш. Слободно можам и јас да речам (карикирам) ,,Тешко на оние на медицина и електро а блазе им на оние од педагошки и филолошки". Дали е така? Најлесно е да се споредуваат предности на една со слабости на друга и обратното. Уште потешко факултет со струка и професија. Секој со својата одлука и секој со својата (специфична) тежина. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom