Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 307130" data-attributes="member: 266"><p>Не, не вреди да си безусловно добар кон луѓето. Ќе си речеш, не е битно, јас бев поштен, го направив тоа што сметав дека е најморално и најфер да се направи, а тој и тој што ме зае**ал, тоа е негов проблем. Не, не е негов проблем, твој е. Додека тебе ти биле повредени чувствата и си се нервирал, без разлика дали 30 минути или 3 дена, тој и тој што те зае**л си уживал. Зае** карма, што ќе ми е таква утеха ако системот на вредности не функционира. Ми е гајле за после, кога мене ме боли сега. Не постои вистинско ценење и почит и грижа, постои само моментално. ПОДОБРО ЌЕ БИДАМ НАЈСЕБИЧНАТА ЛИЧНОСТ НА СВЕТОТ И ЌЕ ГИ ИЗГУБАМ СИТЕ ШТО МИ ЗНАЧАТ ПОРАДИ ТОА, ОТТКОЛКУ ДА БИДАМ НАЈНАИВНАТА НАЈДОБРОДУШНА ЛИЧНОСТ И ДА ГИ ИЗГУБАМ СИТЕ ПОРАДИ ТОА! Факт е дека секој си гледа за себе и кога ќе го сфатиш тоа, сфаќаш дека си сам. А дали е важна која е причината? Дали си сам зошто луѓето те сметаат за себичен човек и не можат да те поднесат или пак, сам си зошто луѓето те гледаат како наивна личност од која можат да извлечат некаква корист, па кога повеќе немаат потреба од таа корист ќе те баталат? На крајот на денот, причината не е важна. Но, знаеш што е важно? Дали си успеал да бидеш себичен и да го добиеш тоа што си го посакал притоа не грижејќи се за другите дали им е океј или не, или пак, дали си останал повредениот без асполутно ништо.... Ете тоа е важно! Затоа, зае** добродушност, зае** морал и никогаш, ама НИКОГАШ, немој да се запрашаш себе си: "Ако го направам јас ова, дали тоа ќе биде фер спрема некого?". Знаеш како викаат... Се раѓаме сами, умираме сами, се измеѓу е само илузија.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 307130, member: 266"] Не, не вреди да си безусловно добар кон луѓето. Ќе си речеш, не е битно, јас бев поштен, го направив тоа што сметав дека е најморално и најфер да се направи, а тој и тој што ме зае**ал, тоа е негов проблем. Не, не е негов проблем, твој е. Додека тебе ти биле повредени чувствата и си се нервирал, без разлика дали 30 минути или 3 дена, тој и тој што те зае**л си уживал. Зае** карма, што ќе ми е таква утеха ако системот на вредности не функционира. Ми е гајле за после, кога мене ме боли сега. Не постои вистинско ценење и почит и грижа, постои само моментално. ПОДОБРО ЌЕ БИДАМ НАЈСЕБИЧНАТА ЛИЧНОСТ НА СВЕТОТ И ЌЕ ГИ ИЗГУБАМ СИТЕ ШТО МИ ЗНАЧАТ ПОРАДИ ТОА, ОТТКОЛКУ ДА БИДАМ НАЈНАИВНАТА НАЈДОБРОДУШНА ЛИЧНОСТ И ДА ГИ ИЗГУБАМ СИТЕ ПОРАДИ ТОА! Факт е дека секој си гледа за себе и кога ќе го сфатиш тоа, сфаќаш дека си сам. А дали е важна која е причината? Дали си сам зошто луѓето те сметаат за себичен човек и не можат да те поднесат или пак, сам си зошто луѓето те гледаат како наивна личност од која можат да извлечат некаква корист, па кога повеќе немаат потреба од таа корист ќе те баталат? На крајот на денот, причината не е важна. Но, знаеш што е важно? Дали си успеал да бидеш себичен и да го добиеш тоа што си го посакал притоа не грижејќи се за другите дали им е океј или не, или пак, дали си останал повредениот без асполутно ништо.... Ете тоа е важно! Затоа, зае** добродушност, зае** морал и никогаш, ама НИКОГАШ, немој да се запрашаш себе си: "Ако го направам јас ова, дали тоа ќе биде фер спрема некого?". Знаеш како викаат... Се раѓаме сами, умираме сами, се измеѓу е само илузија. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom