Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 305307" data-attributes="member: 1176"><p>Oнака си листам 9gag, и гледам дека се крена фама за феминизмот, кошулата на Мет Тејлор и за Ким Кардашијан. </p><p></p><p>Јас еве како жена никако не сум навредена од неговата кошула, ниту мислам дека е сексистичка, ниту пак дека ги навредува жените. Прочитав во изјавата како некоја госпожа не ја интересирало дека човекот направил неверојатен подем во науката, тој бил шовинист кој ги деградирал жените. </p><p>Што ме носи до заклучокот дека феминизмот иако почнал можеби со некоја добра намера, сега е претворен во една организација каде што може да пишува се што е сакато и ненормално носејќи на себе потпис "феминизам". Се дури имаат вакви тешко идиотски забелешки и се дури бранат се што е женско (не се побунија воопшто за голиот газ на Ким Кардашијан), изгледаат како патетични тинејџерки кои за прв пат искусуваат скршено срце и ги мразат сите мажи.</p><p>И јас го мразам шовинизмот и деградирањето на жените, ама никогаш нема да коментирам за некој толку голем човек, врз основа на тоа како е облечен. Впроочем, јас мислам дека феминистките со ова сами си пукаа во колено, бидејќи ја деградираа и уназадија идејата за која што се бореа. Само некоја што има мозок колку ембрион на мајмун може ова да го поддржи. Феминизмот требаше да биде идеологија на еднаквост, а не на моден избор.</p><p>Да ти е срам од вакви што си женско. Да ти е срам дека делиш морфологија на тело со некои кои и се восхитуваат на Кардашијаница и на нејзиниот задник. Да ти е срам...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 305307, member: 1176"] Oнака си листам 9gag, и гледам дека се крена фама за феминизмот, кошулата на Мет Тејлор и за Ким Кардашијан. Јас еве како жена никако не сум навредена од неговата кошула, ниту мислам дека е сексистичка, ниту пак дека ги навредува жените. Прочитав во изјавата како некоја госпожа не ја интересирало дека човекот направил неверојатен подем во науката, тој бил шовинист кој ги деградирал жените. Што ме носи до заклучокот дека феминизмот иако почнал можеби со некоја добра намера, сега е претворен во една организација каде што може да пишува се што е сакато и ненормално носејќи на себе потпис "феминизам". Се дури имаат вакви тешко идиотски забелешки и се дури бранат се што е женско (не се побунија воопшто за голиот газ на Ким Кардашијан), изгледаат како патетични тинејџерки кои за прв пат искусуваат скршено срце и ги мразат сите мажи. И јас го мразам шовинизмот и деградирањето на жените, ама никогаш нема да коментирам за некој толку голем човек, врз основа на тоа како е облечен. Впроочем, јас мислам дека феминистките со ова сами си пукаа во колено, бидејќи ја деградираа и уназадија идејата за која што се бореа. Само некоја што има мозок колку ембрион на мајмун може ова да го поддржи. Феминизмот требаше да биде идеологија на еднаквост, а не на моден избор. Да ти е срам од вакви што си женско. Да ти е срам дека делиш морфологија на тело со некои кои и се восхитуваат на Кардашијаница и на нејзиниот задник. Да ти е срам... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom