Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 277864" data-attributes="member: 1176"><p>Karma is a bitch, what goes around comes around, Господ гледа и ќе врати... се само неколку утешни фрази кои си ги користиме за да се утешиме...</p><p></p><p>Кога сме немоќни во некоја ситуација, кога единствен начин да се утешиме, си ги шепнуваме овие зборови и се надеваме дека ова ќе се оствари некој ден. И сето тоа е за џабе. Гледам денес се случи личноста која мене ми згрешила, да биде з*****а најгадно што може. И што? Како тоа ќе го врати времето, како тоа ќе ја мени постапката што таа личност ја направила? Сета болка останала, ударот не сме го заборавиле, мизеријата ни била најдобар пријател. Што ми значи мене тоа што некој друг го зафркнал? Тоа не го надоместува фактот дека делче од мене се скршило, кое иако гледа дека некој си го добил "заслуженото", никако не може да се залепи.</p><p></p><p>И размислувам... како луѓето најдуваат радост и мир кога слушаат за ваков случај. Никако не ме исполни таа вест. Напротив, врати многу. Врати нешто што сум сакала да го заборавам. Фактот дека некој сега пати, никако не ме прави мене да се чувствувам подобро.</p><p></p><p>А сите го имаме тоа гнилото во нас, сите го посакуваме она што нас ни го направиле, некој друг ним да им го направи.</p><p>Џабе, пак ќе речам. Ниту поубаво се чувствуваш, ниту пак некако олеснува.</p><p>Само се потврдува дека луѓево сме како убави зашеќерени јаболки, кои привлекуваат однадвор, а внатре може да се полни со црви.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 277864, member: 1176"] Karma is a bitch, what goes around comes around, Господ гледа и ќе врати... се само неколку утешни фрази кои си ги користиме за да се утешиме... Кога сме немоќни во некоја ситуација, кога единствен начин да се утешиме, си ги шепнуваме овие зборови и се надеваме дека ова ќе се оствари некој ден. И сето тоа е за џабе. Гледам денес се случи личноста која мене ми згрешила, да биде з*****а најгадно што може. И што? Како тоа ќе го врати времето, како тоа ќе ја мени постапката што таа личност ја направила? Сета болка останала, ударот не сме го заборавиле, мизеријата ни била најдобар пријател. Што ми значи мене тоа што некој друг го зафркнал? Тоа не го надоместува фактот дека делче од мене се скршило, кое иако гледа дека некој си го добил "заслуженото", никако не може да се залепи. И размислувам... како луѓето најдуваат радост и мир кога слушаат за ваков случај. Никако не ме исполни таа вест. Напротив, врати многу. Врати нешто што сум сакала да го заборавам. Фактот дека некој сега пати, никако не ме прави мене да се чувствувам подобро. А сите го имаме тоа гнилото во нас, сите го посакуваме она што нас ни го направиле, некој друг ним да им го направи. Џабе, пак ќе речам. Ниту поубаво се чувствуваш, ниту пак некако олеснува. Само се потврдува дека луѓево сме како убави зашеќерени јаболки, кои привлекуваат однадвор, а внатре може да се полни со црви. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom