Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 269931" data-attributes="member: 272"><p>Lad, иако имаш право во голем дел во постот за критики, сепак ќе се потрудам да ти одговорам тука. Не дека Лена е во право, но во право е. Деновиве пробано е да се развие дискусија со раздвижување на темите, отварање на нови, поставање на модератори во соодветни за да се добијат нови идеи, и мора да кажам дека барем според мене сум задоволен. Тоа за преводот иако е проблем, сепак минорен и не знам колку би влијаел за некого да започне дискусија, додека сета оваа активност не би го натерала. Но нејсе. Критиките знам и зошто започнаа, баш поради еден член. Да не повторуваме но никој не е должен веќе да објаснува на член кој нема добиено за член кој има добиено негативен поен. Работата е многу поедноставна. Самиот член добро си знае зошто е казнет со поени. Работата е добро осмислена: ќе врбувам друг за да самиот не испаднам мрчатор. И ете, to lift a burden from a shoulder - или по нашки, бриго моја преѓи другоме, си се договараат двајцата да си имаат взаемна поткрепа. Работата е што другиот или нема појма, или делумно не знае за што би добил негативен поен овој првиот или ако знае, не се работи за молење за некаков си негативен поен туку за стекнување на инстант внимание... за едниот или па двајцата. Човек треба да се праша зошто најчесто има критики од двајцата исклучиво за едниот од нив. </p><p>True blood имаше право за правото на избор. После толку пишани критики за негативни поени добиени од администрацијата, секако дека постои право на избор за неследење на дискусија на форимот. Искрен да бидам, ако јас придонесувам за квалитет, но притоа администрацијата е лоша и ме има фатено на пик, тогаш по одредени неколку обиди да исправам криви дрини, би го напуштил форумот. Зошто па тој да го заслужува мојот придонес? Но очигледно тука не се работи за придонес, барем кај едниот член. Затоа што ова не е од вчера. Ова е старо повеќе од година дена. </p><p>Извртени зборови? Ти се молам.... Еве колку пати се отвори поле за квалитетна дискусија, па дури и играчница и т.н. чамче муабети беа отворени. Но нормално истите беа злоупотребени за провоцирање, иако суптилно но со задна намера. Играњето мајка тереза тука веќе не пали. Барем за овој проблем. </p><p>Исто така ми е интересно активирањето на старите членови околу овој проблем. Воедно се жалевме сите кога дискусиите замреа но еве почнаа лека полека да се развиваат, но нивната тивка активност (читање но не и дискутирање) некако ги избегнуваа темите од, за нив, квалитетен ков а се појавија во тема за делење на правдина кон одреден член. Тука не ми е јасно што би го правел форумот квалитетен - темите или пак нешто друго? </p><p>Ова општо го пишав, само дел од постот се однесуваше на цитираниот член погоре</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 269931, member: 272"] Lad, иако имаш право во голем дел во постот за критики, сепак ќе се потрудам да ти одговорам тука. Не дека Лена е во право, но во право е. Деновиве пробано е да се развие дискусија со раздвижување на темите, отварање на нови, поставање на модератори во соодветни за да се добијат нови идеи, и мора да кажам дека барем според мене сум задоволен. Тоа за преводот иако е проблем, сепак минорен и не знам колку би влијаел за некого да започне дискусија, додека сета оваа активност не би го натерала. Но нејсе. Критиките знам и зошто започнаа, баш поради еден член. Да не повторуваме но никој не е должен веќе да објаснува на член кој нема добиено за член кој има добиено негативен поен. Работата е многу поедноставна. Самиот член добро си знае зошто е казнет со поени. Работата е добро осмислена: ќе врбувам друг за да самиот не испаднам мрчатор. И ете, to lift a burden from a shoulder - или по нашки, бриго моја преѓи другоме, си се договараат двајцата да си имаат взаемна поткрепа. Работата е што другиот или нема појма, или делумно не знае за што би добил негативен поен овој првиот или ако знае, не се работи за молење за некаков си негативен поен туку за стекнување на инстант внимание... за едниот или па двајцата. Човек треба да се праша зошто најчесто има критики од двајцата исклучиво за едниот од нив. True blood имаше право за правото на избор. После толку пишани критики за негативни поени добиени од администрацијата, секако дека постои право на избор за неследење на дискусија на форимот. Искрен да бидам, ако јас придонесувам за квалитет, но притоа администрацијата е лоша и ме има фатено на пик, тогаш по одредени неколку обиди да исправам криви дрини, би го напуштил форумот. Зошто па тој да го заслужува мојот придонес? Но очигледно тука не се работи за придонес, барем кај едниот член. Затоа што ова не е од вчера. Ова е старо повеќе од година дена. Извртени зборови? Ти се молам.... Еве колку пати се отвори поле за квалитетна дискусија, па дури и играчница и т.н. чамче муабети беа отворени. Но нормално истите беа злоупотребени за провоцирање, иако суптилно но со задна намера. Играњето мајка тереза тука веќе не пали. Барем за овој проблем. Исто така ми е интересно активирањето на старите членови околу овој проблем. Воедно се жалевме сите кога дискусиите замреа но еве почнаа лека полека да се развиваат, но нивната тивка активност (читање но не и дискутирање) некако ги избегнуваа темите од, за нив, квалитетен ков а се појавија во тема за делење на правдина кон одреден член. Тука не ми е јасно што би го правел форумот квалитетен - темите или пак нешто друго? Ова општо го пишав, само дел од постот се однесуваше на цитираниот член погоре [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom